Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki nogomet

Najseksi najava Super Bowla: One će vam objasniti pravila

Atlanta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
03.02.2017.
u 12:34

Super Bowl je najveći događaj u SAD-u nakon Dana zahvalnosti po potrošnji hrane!

New England Patriotsi i Atlanta Falconsi u nedjelju igraju 51. Super Bowl. Veliki finale američkog nogometa najgledaniji je sportski događaj u SAD-u. Posljednji dvoboj za prvaka (Denver – Carolina 24:10) preko malih je ekrana uživo pratilo 168 milijuna gledatelja.

Ovaj je sport popularan i među Hrvatima, a posebno u vrijeme Super Bowla. No mnogi se muče s pravilima. U lakšem praćenju utakmice New Englanda i Atlante možda vam pomogne i ovaj video, bez obzira na to što ''falconsice'' igraju protiv kaubojki:

 

U vrijeme Super Bowla trgovci i ugostitelji zadovoljno trljaju ruke. Najveći sportski praznik u SAD-u gleda se gotovo u svakoj kući ili stanu, u kafiću ili restoranu, a ne može proći bez konzumiranja velikih količina hrane i pića.

Tako će biti i ovaj vikend. Pojest će se 8,7 milijuna kilograma čipsa, 1,95 milijuna pereca i 1,72 milijuna kilograma kokica.

Restorani i pizzerije radit će punom parom, pripremit će se više od 100 milijuna porcija meksičkog umaka guacamole s tortiljama i čipsom, 12,5 milijuna komada pizze te 1,25 milijardi pečenih pilećih krilaca. A popit će se i 1,3 milijarde litara pive.

Super Bowl najveći je događaj u SAD-u nakon Dana zahvalnosti po potrošnji hrane!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije