Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Real čeka Juventus

Najbolji nogometaš svijeta lovi čak četiri rekorda!

Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Marcelo
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/6
10.04.2018.
u 17:29

Nakon trijumfa nad Juventusom (3:0) u Torinu uzvrat na Santiago Bernabeuu trebao bi Realu biti tek formalnost

Madridski Real je jednom nogom u polufinalu Lige prvaka. Nakon trijumfa nad Juventusom (3:0) u Torinu uzvrat na Santiago Bernabeuu trebao bi Realu biti tek formalnost.

Utakmica se igra u srijedu, a najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo lovi čak četiri rekorda.

Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Marcelo
1/6

Pobijedi li Real portugalska zvijezda stigla bi do svoje 99. pobjede u Ligi prvaka. Tako bi ostao sam na vrhu liste igrača s najviše pobjeda u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Trenutačno prvo mjesto dijeli sa svojim bivšim suigračem vratarom Ikerom Casillasom.

U prvom dvoboju Cristiano Ronaldo je postigao dva pogotka, ali uspije li u uzvratu zabiti tri gola bit će igrač s najviše 'hat-trickova' u povijesti LP-a. Lionel Messi i on dosad su zabili sedam 'hat-trickova'. Portugalcu je posljednji put to pošlo za nogom lani u polufinalu protiv Atletico Madrida.

Realova zvijezda do kraja karijere želi na jednoj utakmici Lige prvaka zabiti barem pet golova. Najviše je zabio  Malmöu (4) prije tri godine, a na toj listi gleda u leđa Lionelu Messiju i Luizu Adrianu, koji su jedini postigli po pet pogodaka u jednoj utakmici.

Bude li Real među četiri najbolje momčadi  Portugalac bi se izjednačio sa Xavijem na drugom mjestu po broju nastupa u Ligi prvaka, tada bi obojica bili na 151. Na prvom je mjestu Iker Casillas (167), a Cristiano Ronaldo je na pravom putu i da u toj rubrici na kraju karijere bude najbolji.

Komentara 1

DU
Deleted user
23:04 10.04.2018.

prvi puta da za Ronalda nije napisano "ponajbolji" (nogometaš svijeta), nego "najbolji", što u ovom trenutku i jest. No, "obadva, obadva" su veličanstvena, najveće rivalstvo u povijesti nogometa, a i - najdugotrajnije. Rivalitet Ronalda i Messija ravan je onome Magic Johnsona i Larryja Birda; Carla Lewisa i Bena Johnsona; Ayrtona Senne i Alaina Prosta, itd... Vjerojatno dvojica najvećih nogometaša u povijesti. Samo neka još traju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije