Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAUL MCGRATH

Najbolji igrač Uniteda iz 80-tih propao zbog alkohola. Zbog pokušaja samoubojstva postao fenomen

Paul McGrath Instagram
27.03.2023.
u 10:50

Bivši veznjak crvenih vragova mogao je imati puno bolju karijeru, ali ga je u tome spriječio alkohol

Engleski velikan Manchester United proživljavao je poprilično turbulente 1980-te godine u sjeni Liverpoolove dominacije, osvojili su samo jedan FA kup 1985. godine. Tada je menadžer bio legendarni Alex Feguson koji je tek sastavljao pakleni stroj koji će kasnije poharati Englesku i Europu, a najbolji igrač bio je irski veznjak Paul McGrath.

Britanski Daily Mail donio je priču o burnom životu bivše zvijezde Uniteda koji je dva puta pokušao samoubojstvo ali je srećom preživio i postao medicinski fenomen. Irac je živio boemski, izvan terena je često pio, pušio i kockao što je jako smetalo Fegusonu koji mu je jednom ponudio otpremninu od 100 tisuća funti kako bi se ostavio nogometa i vratio u domovinu.

Škot je smatrao da je to jedini način da se pomogne McGrathu koji si jednom prilikom prerezao vene, preživio je i od tada igrao sa zavojem na ruci. Drugi puta je popio veliku količinu sredstva za čišćenje, a doktori su ostali u čudu jer nije preminuo nakon tolikog otrova u organizmu.

Nakon epizode na Old Traffordu nastavio je sedam godina igrati u Aston Villi, a 83 nastupa je imao za reprezentaciju Irske i među najvećim je legendama te zemlje.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije