Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO PREKID CRNE SERIJE

Nagrade bijelima za kup od šest do trideset tisuća eura

'ibricic_nnn_spo_200410'
'Photoshop'
21.04.2010.
u 10:20

Ulaznice za utakmicu sa Šibenikom slabo idu, nema nabijenog ozračja, kao da je u Splitu kup bio gotov kad je pobijeđen Dinamo.

Davno je bila 2005. godina, Hajduk je svladao Varteks Miroslava Blaževića (nekoliko sati kasnije Ćiro je postao trener Hajduka) sa 6:0 i osvojio naslov prvaka Hrvatske. Među ostalima igrali su Kranjčar, Leko, Vučko, Balić, Bartulović... Svi ti igrači već odavno nisu u Poljudu, deseci trenera i igrača promijenili su se od tada, ali Hajduk trofej nije osvajao. Pet dugih godina Poljud je u crnini, Dinamo vlada na svim poljima.

Doba Rapaića i Računice

– Vrijeme je da dođemo do trofeja – šef struke Ivica Šurjak ponavlja riječi svih iz Poljuda.

A kad se pogleda samo kup, crnilo je još jače. Još su igrali, danas veterani, Rapaić i Računica, a Hajduk je te 2003. godine, prije sedam godina, u dvije utakmice nadvisio kup-senzaciju Uljanik iz Pule.

Zanimljivo, tada je dres Hajduka nosio današnji kapetan Srđan Andrić, koji se oporavio i na utakmici sa Šibenikom bit će na klupi.

Poklepović želi pobjedu

A Stanko Poklepović ne gleda u povijest. Ne gleda ni nekoliko dana unatrag, a kamoli sve ove godine. Ne zanima ga ni subotnji trijumf podno Šubićevca.

- Svaka sljedeća utakmica nosi nešto novo, tako će biti i s tom utakmicom. Šibenik ima veliki motiv, naravno da se neće zadovoljiti samim ulaskom u finale – kazao je Poklepović, koji smatra da bi bilo kakva pobjeda u toj prvoj utakmici bijele približila željenom cilju.

Uoči finala kupa nema nekakva nabijenog ozračja, ulaznice slabo idu. Kao da je u Splitu kup završen onog trenutka kad je izbačen Dinamo. No, to može samo otežati posao Poklepoviću i igračima. Svjesni su da ne smiju podcijeniti Zeca i društvo.

Hajduk je u službenim domaćim utakmicama posljednji put u Poljudu poražen 18. listopada prošle godine, i to baš u igri protiv Šibenika. A egzekutor je bio Zec, za kojeg će se, čim sezona završi, u veliku bitku uključiti Hajduk i Dinamo.

Predsjednik bijelih Joško Svaguša nije želio davati izjave uoči prve utakmice.

– A što ću govoriti, igraju se dvije utakmice – kazao je Svaguša.

Čeka i on trofej, dobro bi mu sjelo da baš pod njegovom palicom Hajduk prekine dugogodišnji niz.

Inače, Nadzorni odbor promijenio je prijašnju odluku po kojoj je premija za osvojeni kup šest tisuća eura plus još šest tisuća eura plasira li se klub u Europsku ligu. Pitanje premija, sukladno odluci NO-a, ovisit će o trenutku. A premija će sigurno biti. Nekim igračima (samo nekoliko njih ima manje ugovore) trofej bi mogao donijeti i 30 tisuća eura. Minimalna nagrada bit će šest tisuća eura.

Poklepoviću odobrena licencija

Nakon dva mjeseca, riješeno je i pitanje licencije Stanka Poklepovića, pa će na utakmici sa Šibenikom sjediti na klupi po propisima.

Tehnička komisija Uefe na sjednici u Covercianu u Italiji dala je dozvolu HNS-u da izda licenciju Poklepoviću. Zanimljivo, Hajdukov trener bio je posebna točka dnevnog reda.

Nakon Uefina zelenog svjetla, HNS je reagirao hitro i Poklepoviću je izdana licencija koja vrijedi do kraja sezone.

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:45 21.04.2010.

Primjerena naknada i nagrada..Ipak je riječ o osvajanju svijetski poznate i priznate titule sa zapadnog balkana..

MI
mitar
15:06 21.04.2010.

Kup je ionako u prostorijama nk xajgyka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije