Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKO KOVAČ:

Nadam se da će naši navijači do SP-a biti u svojim domovima i tamo navijati za nas

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.05.2014.
u 20:13

– U četvrtak ga šaljemo na magnetsku rezonancu u Zagreb jer nismo sigurno je li ozljeda ozbiljna ili nije – rekao je Kovač o ozljedi Milana Badelja

Izbornik Niko Kovač istaknuo je kako je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema u Bad Tatzmannsdorfu, iako ima pehova s ozljedama igrača. Trenutačno ima na raspolaganju 27 igrača.

– Apsolutno sam zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema. Momci se trude, svi žele biti u avionu za Brazil i to se vidi na svakom treningu. Žao mi je što su se Iličević, Strinić i Kranjčar ozlijedili i što nisu ovdje. Svi su imali šanse biti u Brazilu, pogotovo Strinić i Kranjčar – rekao je Kovač za Dnevnik Nove TV te dodao:

– Ostali smo na 27 igrača, događa se prirodna selekcija. Nadam se da ćemo u Osijeku imati dovoljno igrača da nakon utakmice protiv Malija mogu dati popis od 23 igrača za Brazil.

Nova ozljeda koja brine Kovača jest ona Milana Badelja.

– U četvrtak ga šaljemo na magnetsku rezonanciju u Zagreb jer nismo sigurno je li ozljeda ozbiljna ili nije.

– Što se tiče Lovrena, prisutna je nervoza i umor pa dođe do sitnih prekršaja koji su bolni. U obrani baš i nemamo puno rezervnih opcija. Kako smo izgubili tri igrača, više nemamo po dva igrača za svaku poziciju.

Luka Modrić tek će se u petak priključiti reprezentaciji.

– Vidjet ćemo hoće li moći nastupiti protiv Malija ili ne. Htio bih da malo zaigra, ali vidjet ćemo, ovisno o njegovu stanju – rekao je Kovač, pa odgovorio na pitanje je li teže biti igrač ili izbornik na SP-u.

– Kao igrač fokusiraš se samo na sebe, a kao izbornik moraš gledati sve. Ali mi smo imali pola godine vremena. Tako da nema problema s tim.

Atmosfera oko reprezentacije puno je bolja otkad je na klupi Kovač.

– Ja ne mogu govoriti što je bilo prije, sada osjećam pozitivu. Ne osjeća se samo kod navijača nego i kod novinara. Nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Igrači su zabrinuti zbog poplava koje su pogodile Hrvatsku.

– Mi ćemo uvijek misliti na naš narod, a ovo što smo uživo vidjeli grozno je, stravično. Kada igramo, moramo se osloboditi tih misli, ali to će svima sigurno biti u glavama – rekao je Kovač pa dodao:

– Nadam da će naši navijači do tih prvih utakmica biti u svojim domovima i navijati ispred svojih televizora za nas.

I dok stožer ima jako malo vremena, igrači su u ponedjeljak stigli vidjeti i obitelji.

– Igrači imaju malo više vremena. Ne želimo ih zamarati sastancima, uglavnom se odmaraju u slobodno vrijeme. Jučer su imali malo više slobode jer nije bilo dva treninga pa su mogli vidjeti i obitelji – zaključio je Kovač.

>> Kovačev moćni stroj: Osvajali od Španjolske do Rusije
>> Badelj nije trenirao zbog ozljede, Kovač kaže: Nadam se da nije ozbiljno!

Komentara 5

SE
sestrićna
20:34 27.05.2014.

Davor2013...čini se da bi ti rado da četnici nastupaju za hrvatsku:)))

CI
cinbenik
20:25 27.05.2014.

Dali ti je realna nada Kovacu............I ja se nadama da cete bar do finala,a poslije sta bude..........O poplavljenim brinu Hrvatske institucije,a njima zapovijeda i planira vlada,a vi brinite samo o uspjehu na S.P.

DU
Deleted user
20:19 27.05.2014.

Nist bez doma ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije