Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad bolja forma

Kovačev moćni stroj: Osvajali od Španjolske do Rusije

Hrvatska nogometna reprezentacija na treningu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.05.2014.
u 14:41

Ivan Rakitić kapetan je i najbolji igrač Seville, izabran je u momčad sezone u Španjolskoj. To je doseg koji mnogi u karijeri mogu samo sanjati. A Luka Modrić? Među top igračima je Reala, osvojio je Ligu prvaka.

Nikada u hrvatskoj povijesti nijedan izbornik nije imao situaciju poput Nike Kovača. Iza hrvatskih reprezentativaca briljantne su klupske sezone, izbornik u svojim redovima ima same pobjednike. Rijetki su s njegova popisa igrača koji ove sezone nisu napravili odličan rezultat sa svojim klubovima ili da nisu nešto osvojili.

Trojac koji vrijedi 150 mil. €

Ne treba puno ići natrag, imamo osvajače Lige prvaka i Europske lige. I to ne puke prolaznike u svojim momčadima, već najvažnije karike. Ivan Rakitić kapetan je i najbolji igrač Seville, izabran je u momčad sezone u Španjolskoj. To je doseg koji mnogi u karijeri mogu samo sanjati. A Luka Modrić? Među top igračima je Reala, osvojio je Ligu prvaka. U finalu su se vidjele sve njegove vrijednosti.

Njih dvojica su top klase, vrh vrhova. Ono što Hrvatska nikada nije imala. Zamislite, tek onda slijedi Mario Mandžukić. Drugi strijelac Bundeslige, dvostruka kruna u Njemačkoj... Njegov doseg ne može umanjiti ni ova priča s Pepom Guardiolom, Mandžo je top napadač svjetskog kalibra, predodređen za velike stvari. Izuzmemo li Njemačku i Španjolsku, nijedna reprezentacija nema takav trolist. To je pravo blago, jedinstveno. Kovač u rukama ima trojac koji na tržištu trenutačno vrijedi, prema nekim procjenama, između 120 i 150 milijuna eura.

Ali, s Modrićem, Rakitićem i Mandžukićem ne staju uspjesi hrvatskih igrača. Osim Matea Kovačića, koji je i najmlađi u tom društvu i čekaju ga veliki dani, svi Kovačevi ključni ljudi ostvarili su odlične dosege. Pletikosa je s Rostovom osvojio kup Rusije, to je prvi trofej u povijesti kluba. Srna i Eduardo već tradicionalno prvaci su Ukrajine, Vida i Vukojević spasili su sezonu osvajanjem kupa Ukrajine s Dinamom. I otpali Strinić ostvario je veliki uspjeh s Dniprom, koji se plasirao u Ligu prvaka. Idemo dalje, istok je bio odličan, Vedran Ćorluka s Lokomotivom se do posljednjeg kola borio za prvaka Rusije, na kraju je zauzeo treće mjesto. Schildenfeld i Pranjić s Panathinaikosom osvojili su kup Grčke, Subašić je s Monacom drugi u Francuskoj.

U Bundesligi odličan doseg s Wolfsburgom imali su Olić i Perišić, do posljednjeg kola borili su se za Ligu prvaka, ali i Europska liga je super rezultat. Dejan Lovren izabran je u najbolju momčad Premiershipa. Kada se gledaju klupski rezultati, u Kovačevoj momčadi nema slabog mjesta.

Svi imaju glavne role

A jednako važno u tom pobjedničkom mentalitetu jest činjenica da su svi naši igrači na ključnim mjestima u svojim klubovima. Nema tu prolaznika, rezervista, to su momci naviknuti na glave role, na odgovornost...

>>Niko Kranjčar je moj miljenik, ali Kovač ima prave zamjene

>>Mandžo: Ispalo je nespretno, žalim što neću igrati, ali bit ću navijač

Komentara 3

HE
hercegbosna
14:48 27.05.2014.

Imamo ekipu koja moze pobijedit svakoga,mislis da ce ovo bit repriza 1998 ako ne i bolje od toga

Avatar Django
Django
15:47 27.05.2014.

Neće biti reprize i to zato jer im je u glavama jedini cilj "samo da prođemo grupnu fazu", a tako se ne dolazi daleko. Generacija 1998 imala je iza sebe osvajanje svjetskog juniorskog prvenstva što im je dalo svijest da se mogu nositi sa svakim, i imala je Ćiru, opsjenara (u pozitivnom smislu) koji je postavljao letvicu vrlo visoko. Na žalost, bio je loš trener, sa boljim bismo bili svjetski prvaci.

HL
HV_LAKI102
20:09 27.05.2014.

Samo da se ne obrukamo,tesko dajemo golove,a lako ih primamo.Moto nase repke je ;vazno je ucestvovati......prodemo li u drugi krug bit ce to veliki uspjeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije