Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goffinu Tokijo

Nadal osvojio 75. turnir, Garcija obranila naslov u Pekingu

Nadal - Kyrgios
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
08.10.2017.
u 16:30

Nadalu je to druga pobjeda u Pekingu nakon što je slavio i 2005. godine.

Španjolac Rafael Nadal pobjednik je ATP teniskog turnira u Pekingu nakon što je u finalu pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa 6-2, 6-1. Prvi tenisač svijeta je odigrao sjajan meč i niti u jednom trenutku nije pružio priliku svom suparniku. 

Španjolac je u prvom setu načinio prvi 'break' kod vodstva 3-2, a potom još jednom i kod rezultata 5-2. U drugom setu je bio još uvjerljiviji izgubivši samo jedan gem i to kod vodstva 5-0.

Bio je to njihov peti međusobni susret i treća pobjeda španjolskog tenisača. Ove godine su igrali tri puta, Nadal je pobijedio u Pekingu i Madridu, dok je Kyrgios bio bolji u Cincinnatiju.

Nadalu je to druga pobjeda u Pekingu nakon što je slavio i 2005. godine, te ukupno 75. turnir u karijeri.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

 Francuskinja Caroline Garcia pobjednica je ženskog turnira u Pekingu nakon što je u finalu sa 6-4, 7-6 pobijedila Rumunjku Simonu Halep koja će od sutra biti prva tenisačica svijeta. 

Zahvaljujući drugom naslovu u dva tjedna, nakon što je prošli tjedan slavila u Wuhanu, 23-godišnja Garcia će se popeti na deveto mjesto WTA ljestvice i tako po prvi put u karijeri ući među deset najboljih tenisačica svijeta.  Također ima izgleda da se plasira na završnicu sezone. 

Halep je plasmanom u polufinale ovog turnira osigurala dovoljan broj bodova da sutra na vrhu ljestvice zamijeni Španjolku Garbine Muguruzu

Belgijanac David Goffin, 11. tenisač svijeta, pobjednik je teniskog ATP turnira u Tokiju nakon što je u nedjeljnom finalu sa 6-3, 7-5 pobijedio Francuza Adriana Mnnarina (ATP-31.). 

To je drugi naslov Belgijanca u dva tjedna, nakon Shenzena, i četvrti u karijeri. Zahvaljujući ovoj pobjedi Goffin će od ponedjeljka biti deseti tenisač svijeta, a u sezoni je osmi i ima dobre izglede za nastup na završnici sezone koja će se igrati u Londonu od 12. do 19. studenog. 

Goffin je finale osigurao pobjedom nad Argentincem Diegom Schwartzmannom od 7-6 (3), 7-6 (6), dok je Mannarino eliminirao najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića sa 6-7 (5), 6-4, 6-0.

Komentara 1

QQ
qqq
10:22 09.10.2017.

Nadal melje, Kyrgios užitak za gledati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije