Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I OVE GODINE S ČIPOVIMA

Na Večernjakov maraton stiže 10 000 natjecatelja

Večernjakov maraton
Anto Magzan
27.09.2009.
u 16:29

Večernji list i Zagrebački atletski savez organiziraju i ove godine, 11. listopada, tradicionalni, 18. Večernjakov Zagreb maraton.

Večernjakov Zagreb maraton dobio je tijekom proteklih godina značajna međunarodna priznanja, a svoj je ugled potvrdio ušavši u Ligu srednjoeuropskih maratona kao jedini maraton izvan Europske unije, a ujedno je jedan od najmasovnijih cestovnih maratona u Hrvatskoj.

Trasa kojom se trči uključuje užu gradsku jezgru, od Trga Josipa bana Jelačića prema Dupcu, pa natrag do Črnomerca, te ponovno na Trg bana Jelačića (trči se dva kruga). Ovogodišnji maraton ujedno će se bodovati za prvenstvo Hrvatske. Zasad se najavljuje da će nastupiti maratonci iz više od 30 zemalja (Rusije, Kenije, Etiopije, Mađarske, Njemačke, Slovenije, Italije, BiH, Austrije, Ukrajine, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunjske, Velike Britanije, SAD-a, Kanade...). Maratonci će trčati s čipovima za mjerenje vremena tako da će se utrka moći uživo pratiti na internetu – kretanje rezultata na stazi, prolazna vremena, trenutačni poredak i ukupni plasman na utrci.

Večer uoči maratona organizirat će se tradicionalni Štrukla party na kojem će se okupiti svi prijavljeni maratonci.

Zagreb se s takvim maratonom svrstava u skupinu europskih metropola (Berlin, Beč, Budimpešta, London) koje imaju maratone što se trče gradskim središtem, po čemu su i prepoznatljivi.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Maslova
13:50 29.09.2009.

I ove će godine gradonačelnik otrčati polumaraton, ali će rezultati nekako pokazivati da je otrčao cijeli maraton...

XN
xnet0822
18:35 09.10.2011.

Iduće godine se neće održati na Jelačić placu već na BUNDEKU ili na JARUNU ! !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije