Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Na koga će Hrvatska ukoliko prođe kao prva, druga ili treća? Nekoliko je dobrih opcija

Port workers in Hamburg stack containers with flags of the Euro 2024 teams in accordance with the Euro 2024 draw
Foto: Fabian Bimmer/REUTERS
1/3
02.12.2023.
u 22:22

Dobra vijest za sve uključene u skupinu B jest da će priliku da zaigraju u osmini finala imati i četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Ipak, takvu bi sudbinu 'vatreni' vjerojatno htjeli izbjeći obzirom da možde donijeti poprilično teške protivnike

Ždrijeb za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj bacio je Hrvatsku u doista izazovnu skupinu. 'Vatreni' će u okršaj sa Španjolcima, Talijanima i Albancima. Ostali natjecatelji nisu osobito sretni ovakvom skupinom, a osobito Talijani koji kažu kako bi jedina gora opcija bila završiti s Francuskom, Nizozemskom i Austrijom.

Ova skupina će doista biti okršaj triju nogometnih velesila, a dobra vijest je da će u iduću fazu natjecanja proći i četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Takav je slučaj bio s Portugalom 2016. godine kada su prošli dalje s tri remija i osvojili naslov prvaka.

GALERIJA Hrvatska saznala protivnike u skupini za Euro. Vatreni idu na Španjolsku, Italiju i Albaniju

Port workers in Hamburg stack containers with flags of the Euro 2024 teams in accordance with the Euro 2024 draw
1/8

Hrvatska je u skupini B, a to znači da će prvoplasirana momčad u osmini finala igrati protiv nekog od najboljih trećeplasiranih iz skupine A, D, E i F. 

Mislite li da Hrvatska može proći skupinu na Euru?

Ukoliko pak završe kao drugi u grupi, suočit će se sa drugoplasiranom momčadi iz skupine A u kojoj su se našle Njemačka, Švicarska, Mađarska i Škotska.

VEZANI ČLANCI:

Ukoliko Hrvatska završi kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane momčadi u osmini finala igrat će protiv najboljih u skupini E ili F. Tamo su favoriti za prva mjesta Belgija, odnosno Portugal.

VIDEO Modrićev suigrač: 'Najviše mi je on pomogao. Sad je on malo tužan pa mu pružam potrebnu podršku'

Komentara 22

Avatar majkuvam
majkuvam
09:07 03.12.2023.

Proći bilo kako skupinu,pa jedanaesterci, jedanaesterci, jedanaesterci i finale je tu!

MI
mikimouse12
04:58 03.12.2023.

Najrealnija anketa koju sam vidip na Vecernjem. Da, ne i idemo kraja;)

SA
SamoIstinaaa
01:11 03.12.2023.

mi prvi u skupini !! pazite sta sam rekao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije