Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ PROTUEPIDEMIJSKE MJERE

Na Croatia Rally stiglo 1200 sudionika, u četvrtak slobodni trening na Medvedgradu

Trening timova koji se natječu u WRC Croatia Rallyju 2021
Matija Habljak/PIXSELL
21.04.2021.
u 14:41

U Zagreb je stiglo 1.200 sudionika natjecanja u koje se, osim vozača, ubraja i svo prateće osoblje.

Najbolji svjetski vozači relija sve su bliže startu WRC Croatia Rallyja, treće utrke iz kalendara Svjetskog prvenstva, koje će biti održano od petka do nedjelje na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba, a s kojima će se vozači pobliže upoznati tijekom srijede i četvrtka, kad je na rasporedu i službeni trening.

Stanovnici i posjetitelji Zagreba mogli su svjedočiti izgradnji pravog malog automobilističkog grada na Zagrebačkom velesajmu, gdje su ekipe vozača smještene u velikom servisnom parku. U njemu ekipe natjecatelja brinu o svim detaljima vezanim uz automobile, a o poštovanju strogih FIA Covid protkola brine više od 30 sudaca i volontera. Servisni park je smještena na prostor od 60.000 kvadratnih metara, na kojima je montirano preko 1300 tona razne opreme, a razvučeno je i četiri kilometra kablova.

U Zagreb je stiglo 1.200 sudionika natjecanja u koje se, osim vozača, ubraja i svo prateće osoblje. 

Za Croatia Rally je potvrđen nastup 68 posada, a Hrvatska će imati šestoricu predstavnika: Viliama Prodana, Martina Ravenščaka, Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića. Najbolje posade svijeta očekuje ukupno 300 kilometara brzinskih ispita koje karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima, a s kojima se tijekom srijede pobliže upoznaju.

U četvrtak će od 9 do 15 sati biti održan tzv. "shakedown", službeni slobodni trening, a vozačima će na raspolaganju biti ceste u okolici Medvedgrada.

U četvrtak će pod strogim protuepidemijskim mjerama biti održan i ceremonijalni start utrke s početkom u 18 sati, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

U petak i subotu je na rasporedu po osam brzinskih ispita, većim dijelom na lokalnim cestama po Žumberku, odnosno na području Zagrebačke i Karlovačke županije, a Croatia Rally završava u nedjelju, kad su na programu završne četiri etape na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.

Ključne riječi

Komentara 1

NN
novo nenormalni
15:09 21.04.2021.

protueoidemijske mjere su ključne za ovaj događaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije