Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28 imena

Na Anzulovićevom širem popisu svi naši NBA igrači

Dario Šarić Bojan Bogdanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
30.05.2018.
u 15:06

Reprezentacija 27. lipnja odlazi u Trst, gdje će 28. lipnja (20.45 sati) odigrati kvalifikacijski dvoboj protiv Italije, a prvi dio kvalifikacija zaključit će gostovanjem u Cluju i utakmicom protiv Rumunjske, koja je na rasporedu 1. srpnja.

Svi hrvatski NBA košarkaši našli su se na širem popisu od 28 kandidata za preostale dvije utakmice prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Italije i Rumunjske, koji je u srijedu objavio novi izbornik muške reprezentacije Dražen Anzulović, a od igrača koji su u veljači protiv Nizozemske ostvarili jedinu pobjedu u dosadašnja četiri kvalifikacijska nastupa, otpali su Luka Žorić i Dominik Mavra.   

Na Anzulovićevom popisu su: Bojan Bogdanović (Indiana Pacers), Dario Šarić (Philadelphia 76ers), Ivica Zubac (LA Lakers), Ante Toni Žižić  (Cleveland Cavaliers), Mario Hezonja (-), Dragan Bender (Phoenix Suns), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Hrvoje Perić (Umana Reyer Venezia), Rok Stipčević (-), Karlo Uljarević (Cibona), Mate Kalajžić (Split), Krešimir Radovčić (-), Luka Babić (-), Filip Krušlin (Cedevita), Jakov Mustapić (-), Domagoj Bošnjak (Cibona), Josip Bilinovac (Cibona), Roko Badžim (Petrol Olimpija), Ivan Ramljak (Cedevita), Darko Planinić (-), Josip Sobin (Anwil Wloclawek), Kristian Krajina (Zadar), Antonio Vranković (Duke), Željko Šakić (UBT Cluj Napoca), Karlo Žganec (Cedevita), Domagoj Vuković (Zadar), Marko Arapović (Cedevita) i Marin Marić (-).

- S obzirom na novi sustav natjecanja i modalitete dolaska NBA igrača, napravili smo širi popis za ovaj kvalifikacijski ciklus. Priključenjem NBA igrača 20. lipnja skratit ćemo popis na četrnaestoricu koji će biti kandidati za kvalifikacijske utakmice u Italiji i Rumunjskoj - objasnio je Anzulović svoj izbor te dodao:

- Kasnije tijekom ljeta nam predstoji turnir u Kini, a u rujnu i studenom novi kvalifikacijski ciklusi, tako da ovim popisom želimo provjeriti što veći broj igrača.

Da bi naši košarkaši ušli i u drugi kvalifikacijski ciklus bit će im potrebna najmanje jedna pobjeda u preostala dva dvoboja, jer nakon četiri kola zauzimaju posljednje mjesto u skupini D s učinkom 1-3, kakav ima i Nizozemska. Vodeća je Italija s učinkom 4-0, a Rumunjska je druga sa 2-2. U drugi krug prolaze tri reprezentacije iz svake skupine.

Pripreme naših košarkaša započinju 11. lipnja u Sv. Martinu, već tradicionalnom odredištu reprezentacije, a 17. lipnja cijela delegacija kreće u Opatiju, gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Prva će utakmica biti zatvorena za javnost, a na rasporedu je 19. lipnja, dok će druga biti otvorena i odigrat će se 22. lipnja.

Reprezentacija 27. lipnja odlazi u Trst, gdje će 28. lipnja (20.45 sati) odigrati kvalifikacijski dvoboj protiv Italije, a prvi dio kvalifikacija zaključit će gostovanjem u Cluju i utakmicom protiv Rumunjske, koja je na rasporedu 1. srpnja.

Dario Šarić Bojan Bogdanović
1/14

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:51 30.05.2018.

ima tu smiješnih pojedinaca..zalutalih na popis...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije