Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale

Zdovc: Neću čestitati svojim igračima, još ništa nismo napravili

28.05.2018.
u 18:36

Cibonin trener Ante Nazor priznao je cedevitašima da su ovaj put bili energičniji i oštriji

S puno jačom energijom i željom, što se vidi iz 15 napadačkih skokova, košarkaši Cedevite ušli su u drugu utakmici finala doigravanja protiv Cibone.

Osim toga, u sastav se vratio i borbeni centar Andrija Stipanović (15 koševa, 6 napadačkih skokova) pa su branitelji naslova pobijedili Cibonu (82:73) na njenom parketu i izjednačili seriju na 1-1.

Posljednji koš iz igre (trica Markote) cedevitaši su zabili na isteku 33 minute. Američki razigravač Cherry morao je netom prije izaći radi ozljede (za čiji se stupanj težine sinoć još nije znalo), a Ukić je “riknuo” kako je to ilustrirao Cedevitin trener Jure Zdovc koji je još kazao i ovo:

Bili smo u crnoj rupi

- Neću čestitati svojim momcima jer nismo još ništa napravili. Ovaj put smo odigrali puno čvršće. Imali smo problema s prekršajima, ali i ozljedom Cherryja, a Cibona, te uvijek opali po prstima čim se malo opustiš. Na kraju smo bili u crnoj rupi, ali smo se izvukli.

Kazao je Zdovc da su njegovi igrači, gledajući video prvog susreta, shvatili koliko su loše tada igrali, ali je naglasio i značaj faktora Stipanović. A on je zaigrao samo zato što je riječ o finalnoj seriji:

- Za prvu finalnu utakmicu nisam bio spreman, a vjerojatno ne bih igrao niti ovu da je riječ o običnoj ligaškoj utakmici. No, nakon one sezone u Splitu, ovo je moj drugi finale u Hrvatskoj i ja dajem 500 posto da osvojim prvenstvo. Zato sam se i vratio u Hrvatsku, da igram finale jer sam proteklih godina igrao u osrednjim momčadima u Turskoj.

Bili su oštriji

Cibonin trener Ante Nazor priznao je cedevitašima da su ovaj put bili energičniji i oštriji.

- Ovu će seriju dobiti oni koji će biti veći sportaši, oni koji će imati jači sportski motiv, a to je ovaj put bila Cedevita. Njihova želja da nam uzvrate očitovala se i u njihovih 15 napadačkih skokova.

Cibonin srpski razigravač Ratkovica i ovaj put je imao 11 asistencija, ali i dva dodavanja “u bunar” na 70:76.

- Kada su kola išla nizbrdo, pokazali smo karakter pa tako i Marko Tomas koji je u prvom dijelu osjetio bol u peti, ali je stisnuo zube i odlučio igrati. Treba nam više pomoći s klupe, da svi na svojim pozicijama daju što i Gilbert - zaključio je Nazor koji se uzda u činjenicu da njegova momčad igra bolje u gostima.

A treća utakmica finalne serije za prvaka Premijer lige igra se u četvrtak u Domu sportova, na Cedevitinu parketu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije