Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blatterovo priznanje

Mutne igre oko Zlatne lopte? Bivši prvi čovjek nogometa ispričao kako 'rade telefoni'

Joseph Blatter
Foto: DPA/Pixsell
1/6
26.08.2019.
u 11:10

Blatter je svoju dužnost napustio ukaljane časti, a smijenio ga je FIFA-ina Etički odbor zbog zlouporabe položaja, sukoba interesa i nelojalnog vođenja

Sepp Blatter (83), Švicarac koji je na mjestu predsjednika FIFA-e služio 17 godina, od 1998. do 2015., dao je naslutiti u razgovoru za list Mundo Deportivo da moćnici itekako lobiraju prilikom izbora za dobitnika prestižne Zlatne lopte.

Blatter je, naime, priznao da ge je svojedobno telefonom kontaktirao predsjednik Reala Florentino Perez, bijesan zato što se Švicarac ispred studenata na Oxfordu usudio kazati da Lionela Messija smatra boljim igračem od Cristiana Ronalda.

- Kazao sam tada sljedeće: da su obojica sjajni, ali i da je Messi dijete kakvo svaka majka mogla poželjeti, dok je Ronaldo robotiziran. Portugalca je ta moja izjava naljutila, baš kao i Pereza. Bio je ljutit. Upitao me kako sam se usudio takvo što izgovoriti kao počasni član madridskog Reala i tražio me da pojasnim svoju izjavu - ispričao je Blatter i dodao znakovitu rečenicu:

- Nedugo nakon toga je Ronaldu dodijeljena Zlazna lopta.

Švicarac, naravno, u nastavku razgovora nigdje nije eksplicitno naveo da je Perez od njega zahtijevao intervencije prilikom izbora, ali svakako je naveo na zaključak da čelniku kraljevskoga kluba nipošto nije bilo svejedno kome će pripasti titula najboljega nogometaša svijeta.

Podsjetimo, Blatter je svoju dužnost napustio ukaljane časti, a smijenio ga je FIFA-ina Etički odbor zbog zlouporabe položaja, sukoba interesa i nelojalnog vođenja.

Doduše, izbjegao je optužbe za korupciju prilikom dodjela domaćinstava svjetskih prvenstava, ali budući da je francuska policija prije dva mjeseca privela na obavijesni razgovor Michela Platinija, nekadašnjeg predsjednika UEFA-e, i to upravo zbog sumnje da je Katar pomoću mita došao do organizacije SP-a, moguće je da će s narednim mjesecima svašta isplivati na površinu.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije