Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVILI POSEBNE MJERE

MUP objavio da je večerašnji derbi Hajduka i Osijeka utakmica visokog rizika, evo što to znači

Šibenik: Bakljada na Šubićevcu, na teren utrčao i navijač
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
28.08.2022.
u 14:27

Policija će poduzeti niz mjera, a poslali su i poruku navijačima.

Utakmica Hrvatske nogometne lige između NK Osijek i HNK Hajduk, koja se u nedjelju navečer igra na stadionu Gradski vrt u Osijeku, proglašena je utakmicom visokog rizika, izvijestili su danas iz Ravnateljstva policije i osječko-baranjske Policijske uprave.

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, poduzimati mjere iz svoje nadležnosti, priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Pozivanju navijače na poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere.
 
Podsjećaju kao je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, uz ostalo, zabranjeno unošenje alkoholnih pića i droga, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja.

Policija ističe kako je zabranjeno unošenje i isticanje transparenata, zastava na kojima se tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem iskazuje i potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti. Zabranjeno je i  pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje.

Policija će na dan odigravanja utakmice, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje te javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima. Ujedno poziva navijače da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

>> VIDEO: U prometnoj nesreći smrtno stradao otac Marka Livaje

Standings provided by SofaScore LiveScore
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije