Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabio 100 komada...

Mumlek: Najdraži mi je gol kad sam predriblao sve

Davor Vugrinec
Darko Gorenak
26.10.2009.
u 10:40

Prvi gol zabio sam još 1992. protiv Šibenika, koji je tada zbog rata morao igrati na Poljudu. Puno sam ih skupio za veznjaka.

Punih 17 godina profesionalnog igranja, od toga 12 u Varteksu te više od 300 prvoligaških utakmica u Hrvatskoj (Varteks, Dinamo, Slaven Belupo, u inozemstvu je proveo dvije godine, u Standardu iz Liegea), bilo je potrebno Miljenku Mumleku (37) da uđe u povijest! U subotu je naime Mumlek zabio 100. pogodak u Prvoj HNL (Sesvete – Varteks 2:2), a dodatnu vrijednost ovom dosegu daje spoznaja da je Mumlek vezni igrač, a ne napadač!

– Možda sam ipak polušpica, a ne klasični vezni igrač! Presretan sam, malo je napadača koji su zabili stotku. Hvala svim trenerima i suigračima koji su mi pomogli – kaže Mumlek. Zanimljivo, Mumlek ne zna koliko je točno odigrao prvoligaških utakmica...

– Nikad se do prije nekoliko mjeseci nisam opterećivao brojkama! U prošlom su mi prvenstvu rekli da sam blizu 100. gola i moram vam priznati da sam zadnjih mjesec dana osjećao pritisak, stalno sam se pitao hoću li zabiti 100. gol prije kraja karijere! I sad mi je lakše, kad sam ga u subotu zabio, osjećao sam se kao da mi je prvi...

Za Dinamo pet od pet
Kad je bio prvi?

– Na Poljudu, 1992., protiv Šibenika koji je tada zbog rata bio domaćin u Splitu. Zabio sam glavom, jedan od pet-šest golova glavom, ha, ha...

Najdraži gol?

– Možda ovaj stoti. Ili onaj nedavno protiv Slavena kad sam u slalomu prošao sve igrače od centra! Da igrače! I zaštitare, policiju, gledatelje...

U Maradoninu stilu!

– Posebno pamtim i gol Dinamu u zadnjoj minuti za 4:3 prije dvije godine, pa hat-trick Hajduku u Splitu.

U Dinamu ste bili devet mjeseci, koliko ste golova zabili?

– U prvih pet utakmica, pet golova! I onda sam se ozlijedio i "nestao", odigrao sam još četiri utakmice, pa sam se vratio u Varaždin.

Spominjete kraj karijere?

– Iako mi je sad teško o tome govoriti, čini mi se da je bilo dosta! Kako sad stvari stoje, ovo je moja oproštajna sezona, bolje je da odem dok me još ljudi imaju u dobru sjećanju.

Ostajete li u nogometu?

Prije direktor nego trener
– Trenerski me posao ne zanima, nemam živaca za to. Privlačnija mi je uloga sportskog direktora, vidjet ćemo što će se u dolazećim mjesecima događati u Varteksu.

Jeste li u ovih 17 profesionalnih godina dovoljno zaradili za normalan život nakon igranja nogometa?

– Jesam. Prije se u Prvoj HNL moglo dobro zaraditi, ali sad više ne. Osim ako nisi u Dinamu ili Hajduku. Međutim, nadam se da će se stanje poboljšati, posebno u mom Varteksu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije