Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletski dvoranski EP

Mulabegović do četvrtog mjesta sa dva rekorda

Nedžad Mulabegović
Renato Branđolica
04.03.2011.
u 20:36

Nedžad Mulabegović osvojio je četvrto mjesto u finalu natjecanja u bacanju kugle na Europskom dvoranskom prvenstvu u Parizu. Svoj je dosadašnji dvoranski rekord Hrvatske poboljšao za čak 39 centimetara i sada iznosi 20,43 metra.

U finale ušao je s novim hrvatskim dvoranskim rekordom - u trećoj seriji bacio je kuglu 20,05 metara, za jedan centimetar dalje od svoga prijašnjeg rekorda.

U finalu je pri prva tri bacanja prestupio, ali je u petom postigao rezultat iz snova - bacio je kuglu 20,43 metra - te se s novim hrvatskim rekordom domogao četvrtog mjesta.

Mulabegovićev ulazak u finale je i prvi veliki uspjeh Edisa Elkasevića, njegova trenera, koji s 20,94 metra još drži seniorski rekord Hrvatske na otvorenome.

Andrea Ivančević i Arna Erega nisu uspjele proći prvi krug kvalifikacija u utrkama na 60 metara prepone. Obje su u svojoj skupini bile šeste, Andrea s rezultatom 8.43, a Arna s 8.62 sekunde. Prvi krug nije prošla ni Anita Banović. U svojoj kvalifikacijskoj skupini u utrci na 400 metara bila je šesta, s vremenom 55.20 sekundi.

Ana Šimić, druga hrvatska uzdanica na prvenstvu u Parizu, danas u 9 sati starta u kvalifikacijama skoka u vis. Norma za ulazak u finale je 1,94 metra, a prijavljene su ukupno 23 visašice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije