Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ženski rukomet

Mrđen: Ne odustajemo od plasmana na Svjetsko prvenstvo

Goran Mrđen
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
14.06.2017.
u 13:42

"Nadam se mnogo boljoj utakmici u uzvratu. Moramo biti agresivniji u obrani i koncentriraniji u napadu"

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju u četvrtak, 15. lipnja, s početkom u 18 sati, u slovenskom Celju očekuje uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojoj će naše rukometašice pokušati nadoknaditi zaostatak od pet golova (23-28) iz prvog dvoboja, a izbornik Goran Mrđen najavljuje pohod na pobjedu.

"Zajedno s igračicama smo konstatirali da smo u prvoj utakmici previše propustili i promašili previše otvorenih šansi. U toj utakmici smo po svemu sudeći trebali biti neporaženi, ali smo sami krivi za sve propuštene prilike i greške koje smo napravili", analizirao je hrvatski izbornik doagađanja iz Osijeka te dodao: 

"Dobar dio utakmice osjetila se ta neuigranost unutar ekipe, ali to je upravo ono na čemu smo radili kroz ovih pet treninga. Očekujem da će nam se ti određeni segmenti igre popraviti u uzvratu. Želja i motiv su i dalje tu. Idemo u Sloveniju pobijediti, a s koliko i kako, to ne znamo. Znamo samo da ne odustajemo od plasmana na Svjetsko prvenstvo."

U osječkom dvoboju Kristina Plahinek bila je najbolji strijelac Hrvatske s pet pogodaka, četiri je postigla Maja Kožnjak, a vratarica Ivana Kapitanović imala je deset obrana.

"Nadam se mnogo boljoj utakmici u uzvratu. Moramo biti agresivniji u obrani i koncentriraniji u napadu. Smatram da nije nemoguće sustići pet golova zaostatka, ako ćemo odigrati onako kako smo se dogovorili", tvrdi Ivana Kapitanović te zaključuje:

"Moramo biti hrabrije u ovoj utakmici i pokazati što znamo. Mislim da se još uvijek možemo kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj."

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
14:18 14.06.2017.

Trebamo odrżati domoljubni dišpet i optimizam a ukoliko nas slovenske rukometašice počnu ponovo rasturati trebaju naše cure kao prave hrvatice odmah napustiti teren i glasno poručiti da ne priznaju sudački par i izstupaju iz svjetske rukometne federacije jer su navodno Slovenci sa zapisničkim stolom nešto šaputali sa delegatom utakmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije