Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz od Slovenije

Mrđen: Neiskusni smo, želja je otišla u krivi kanal

12.06.2017.
u 13:38

- Nije išlo, pogotovu u obrani u prvom poluvremenu gdje jednostavno nismo dovoljno agresivno igrale i izlazile na šuteve

Ženskoj rukometnoj reprezentaciji Hrvatske ostale su mršave šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo nakon što su u Osijeku poražene od Slovenki 23:28 (10:15). Minus pet najviše je što su mogli izvući iz utakmice u kojoj niti jednom nisu bile u vodstvu i u kojoj su posljednji put bile u egalu još u 6. minuti (5:5). 


Nije pomoglo ni deset obrana Ivane Kapitanović, od čega šest u prvom dijelu. Dostojnu supranicu imala je i s druge strane gdje je Amra Pandžić skinula 11 šuteva hrvatskih rukometašica.

Nije bilo agresivnosti

- Nije išlo, pogotovu u obrani u prvom poluvremenu gdje jednostavno nismo dovoljno agresivno igrale i izlazile na šuteve - kazala je hrvatska vratarka.


Sedam minuta prije kraja, kod 21:23, mnogi u dvorani Gradski vrt ponadali su se velikom preokretu.

- U drugom poluvremenu smo pokušavale, vraćale se na dva-tri razlike, ali nije išlo, nismo imale snage da do kraja preokrenemo utakmicu. Ali na uzvratu u Sloveniji ništa nije nemoguće, nema toga što se ne može stići. Mlada smo ekipa, nije da ne možemo, pokazale smo to u drugom poluvremenu gdje smo bile u egalu - nije napustila Kapitanović vjera u čudo.

Neiskorištena dva od tri sedmerca u prvom dijelu bila su ipak previše.


- Promašivali smo i zicere, promašivale su i Slovenke, ali s ta dva penala bili bi smo u egalu i prvo poluvrijeme, ali ne možemo se sad hvatati na njih, bilo je tu još puno pogrešaka - dodala 
Kristina Plahinek koja je s pet pogodaka bila naša najučinkovitija igračica.

Maja Kožnjak zabila je četiri, a po tri gola postigle su Dora Krsnik, Dora Kalaus i Aneta Benko.


- Od početka su Slovenke preuzele vodstvo koje smo mi pokušavale stići. Vjerojatno je neiskustvo utjecalo na naše tehničke pogreške koje je Slovenije brzo kažnjavala kad god bi smo se rezultatski približile - komentirala je Aneta Benko.


Jedan od detalja koji je presudio, bila je i slaba realizacija s igračicom više. Slovenke su ukupno 14 minuta bile brojčano inferiornije na parketu, no rukometašice Hrvatske u tom su vremenu uspjele zabiti tek tri pogotka.


- Ondje gdje smo mi trebale dominirati, na igraču više, i iskoristiti te šanse, mi ih nismo iskoristile. Vidjet ćemo gdje smo griješile i u uzvratu te greške pokušati svesti na minimum - dodala je Benko.


Uzvrat u četvrtak u Celju

Izbornik Goran Mrđen kazao je:


- Reprezentacija je ipak malo preneiskusna i mislim da je ta velika želja otišla u krivi kanal. Zbog velike želje ostali smo sputani i nismo bili onakvi kakvi bi trebali biti. Vidjelo je da je Slovenija ipak iskusna ekipa koja je duže zajedno i u svakom trenutku kad smo se približili imale su neko rješenje. 
Uzvrat u Celju igra se u četvrtak.

Komentara 1

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
21:03 12.06.2017.

Bit ce bolje drugi puta. Za sada, cestitke Slovenskim rukometasicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije