Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILJENIK NAVIJAČA

Most traži da se ulica u Zagrebu nazove po Dinamovoj legendi

Josip Kuže
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
02.11.2017.
u 13:20

Bio je miljenik navijača Dinama i njegova smrt nikad neće biti prežaljena. Napustio je ovaj svijet u lipnju 2013. ali njegovi uspjesi, ali i snažan osjećaj za pravdu i poštenje, pamtit će se još dugo

Most nezavisnih lista pokrenuo je inicijativu da se jedna ulica ili trg u Zagrebu nazove po legendarnom treneru Dinama, pokojnom Josipu Kužeu. O tome su se oglasili na društvenim mrežama.

"MOST nezavisnih lista – Zagreb podnio je Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova zahtjev da se kod prve sljedeće izmjene naziva javnih površina u Gradu Zagrebu ulica ili trg nazove po imenu pokojnog gospodina Josipa Kužea.

Josip Kuže nije bio tek vrhunski nogometaš nego čovjek koji je svojim životom svjedočio da živi za svoj grad. Njegov trenerski rad bio je prožet dubokom vezom s navijačima Dinama. Bio je jedan od njih. Upravo zbog toga se svaki navijač i ljubitelj sporta uopće, od onog najmlađeg do najstarijeg, može poistovjetiti s legendom zagrebačkog sporta.

Slijedom navedenog, očekujemo brzo i pozitivno očitovanje Odbora za imenovanje", priopćio je Most.

Josip Kuže
1/7

Josip Kuže bio je miljenik navijača Dinama i njegova smrt nikad neće biti prežaljena. Napustio je ovaj svijet u lipnju 2013. ali njegovi uspjesi, ali i snažan osjećaj za pravdu i poštenje, pamtit će se još jako dugo. Nekadašnji igrač i trener Dinama u veljači 2013. godine otkrio je da boluje od leukemije, nakon čega je proveo nekoliko mjeseci na liječenju u bolnici Merkur. Iako je sugerirao tijekom svibnja kako mu se zdravstveno stanje popravlja, bitku s teškom bolesti, nažalost, nije dobio. 

Rodio se 13. studenoga 1952. godine u Vranju. Za Dinamo je igrao deset godina, od 1971. do 1981., nastupio je u 384 utakmice te zabio 14 pogodaka. Kao trener vodio je Croatiju iz Sydneyja, Slavonski Brod, mladu Dinamovu momčad, banjalučki Borac, Rot-Weiss Erfurt, Mainz, Gambu Osaka, Zagreb, Chemnitz, Inter iz Zaprešića, Dinamo, Rijeku, Varteks...

Od 2007. do 2008. bio je izbornik Ruande, 2008. preuzima JEF United, a od 2009.do 2011. bio je izbornik albanske reprezentacije. Dinamo je kao trener vodio u sezoni 1989./1990. te 2005./2006. kada je s njim osvojio hrvatski naslov u sezoni u kojoj su se plavi vratili iz ''lige za bedaka''. Definitivni miljenik Dinamovih navijača postao je 13. svibnja 1990. godine, na dan nikad odigrane utakmice s Crvenom zvezdom u Maksimiru. Bez obzira na aktualni režim, branio je navijače, Zvonimira Bobana i otvoreno govorio što misli. Uostalom, kao i uvijek.

VIDEO Pogledaj najveće promašaje na nogometnim utakmicama:

Komentara 10

BR
Brontops
13:47 02.11.2017.

Josip Kuze je zasluzio puno toga, pa i vise od imena ulice u Zagrebu. Ali MOSTOV mi je prijedlog degutantan!!!

BR
Brontops
13:46 02.11.2017.

Bijedno nastojanje prikupljanja politickih poena!!!

OD
otac_domovine
15:35 02.11.2017.

Zamolio bih navijačku skupinu zvanu Most da se počne baviti problemima poreza, poduzetništva, birokracije i svega onoga na čemu su dobili glasove, a ostave se jeftinog populizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije