Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariz

Talijani srušili europskog prvaka, u četvrtfinalu ih čekaju Nijemci

Italija - Španjolska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/19
27.06.2016.
u 20:10

U utakmici osmini finala na Eura u Parizu Italija je pobijedila Španjolsku sa 2:0, strijelci su bili Chiellini i Pelle. Talijani u četvrtfinalu igraju protiv Nijemaca

Italija je nakon 22 godine pobijedila Španjolsku na velikom nogometnom natjecanju. U utakmici osmine finala na Euru u Parizu Talijani su nadigrali aktualnog europskog prvaka sa 2:0, strijelci su bili Chiellini (33) i Pelle (90.+1). U četvrtfinalu u subotu (21 sat) Talijani igraju protiv Nijemaca.

Conteovi su izabranici tako uzvratili Španjolcima za poraz (0:4) u reprizi finala EP-a prije četiri godine. Azzurri su zadnji put pobijedili (2:1) furiju na SP-u 1994. godine.

Talijani su pokazali veliku borbenost i stalno su pritiskali španjolska vrata. David de Gea imao je mnogo posla i najzaslužniji je što Španjolska do odmora nije gubila s dva ili više pogodaka razlike.

U 33. minuti kod pogotka za Talijane nije mogao mnogo napraviti. Eder je iz slobodnog udarca, koji je skrivio Sergio Ramos, gađao donji lijevi kut španjolskih vrata, a De Gea je zaustavio njegov udarac.  Na odbijenu loptu natrčao je Giorgio Chiellini i zabio za vodstvo Talijana (1:0).

- Znali smo koliko će biti teška utakmica. Protiv Španjolske je uvijek teško igrati, ali uspjeli smo iskoristiti naše snage. Napadali smo ih visoko i oni su morali vrlo brzo predavati posjed lopte. Željeli smo postići prvi gol, a na kraju smo imali i sreće što na golu imamo Buffona koji je imao nekoliko fantastičnih obrana. Nakon pobjede protiv europskih prvaka sada nas čeka utakmica protiv svjetskih prvaka Nijemaca, koji su potpuno drugačija momčad. Oni su favoriti Eura - rekao je strijelac Giorgio Chiellini.

Španjolci su u nastavku krenuli po izjednačenje, ali nisu ozbiljnije zaprijetili Talijanima.

- U prvom smo poluvremenu igrali previše povučeno, nismo pokazali svoje pravo lice. U nastavku smo pokušali izjednačiti, ali Italija je bila bolja - naglasio je španjolski izbornik  Vicente Del Bosque.

I dok je furija blago pritiskala, Talijani su u 55. minuti mogli matirati europskog prvaka.

Eder se sjurio u španjolski šesnaesterac i izbio sam pred španjolskog vratara. David de Gea bio je uspješniji i ponovno je spasio svoja vrata.

U posljednjih 15-tak minuta Španjolci su sve adute bacili u napad, a Talijani se odlučili braniti. 

Gianluigi Buffon koji je igrao svoju 160. utakmicu za Italiju i 16. u završnici Europskog prvenstva ponovno je pokazo zašto spada među najbolje vratare na svijetu. Imao je tri sjajne obrane, uspješno je zaustavio dva pokušaja Piquea i Inieste. 

U prvoj minuti sudačke nadoknade Graziano Pelle je zapečatio sudbinu aktualnog europskog prvaka Španjolske i zabio za 2:0.

Komentara 33

RI
Ringo
20:04 27.06.2016.

Iz naše grupe nitko u četvrtfinalu. Znači da grupa nije tako jaka kao što se mislilo.

AA
AAlien
19:57 27.06.2016.

Ovo je uspjeh. Ovo je kada imaš trenera, a ne mamičevog fikusa na klupi. Talijani koji nemaju superzvijezdu, nemaju niti jedno zvučnije ime. Ali imaju momčad slaganu od strane trenera koji zna što radi, a ne govhno na klupi.

YE
Yesenin
19:56 27.06.2016.

Ne volim Talijane,ali takticki su neosporno sjajni!! Spanjolci su dekadentna ekipa na zalazu I valjda sada vidimo da nismo predisponirani za prvake Svemira zato sto smo ih pobijedili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije