Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - HAJDUK

'Mogla bi to biti poslastica od derbija'

Dinamo - Hajduk
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
16.02.2018.
u 11:58

- Obje momčadi igraju napadački i vjerujem da će derbi biti dobar. Plavi su s Gavranovićem opasni, ali i Hajduk ima zanimljivu napadačku liniju - veli Jarni

Dva beka vatrenih, Nikola Jurčević i Robert Jarni, imali su kvalitete kakve bismo i danas poželjeli gledati na travnjacima. Danas s drugih pozicija, onih trenerskih, gledaju što njihovi kolege slažu i kako im momčadi igraju. Karijere Jurčevića i Jarnija obilježili su dobrim dijelom Dinamo i Hajduk, a sraz ta dva naša najveća kluba slijedi nam u nedjelju, nakon što su plavi i bijeli bili raspucani prošli vikend.

- Obje momčadi su se pojačale, dovele dobre igrače, o Caktašu ne treba ni govoriti kakvo je pojačanje, ali Mađar Ádám Gyurcsó, kad bude spreman, bit će veliko pojačanje, znam ga iz vremena dok sam bio u Videotonu. I Hajduk je pripreme odradio dobro, krenuo je jako s Cibalijom i uvjeren sam da će bijeli biti sve bolji. Dinamo mi se prošle sezone nije svidio, ali sad izgleda puno bolje. Veliku je stvar napravio dovođenjem Gavranovića, očito su se plavi i kao momčad zahuktali, mladi igrači imaju godinu više u prvoj ligi - ističe Robert Jarni.

Opasna su oba napada

Hajduk je Cibaliji zabio pet golova, Dinamo Osijeku četiri. Mogli bismo se nadati dobroj utakmici, valjda se neće ponoviti nekadašnji derbiji u kojima su se samo brojili prekidi i prekršaji i igralo se uglavnom destruktivno.

- Obje momčadi igraju napadački i vjerujem da će derbi biti dobar. Plavi su s Gavranovićem opasni, ali i Hajduk ima zanimljivu napadačku liniju - veli Jarni koji ključnim smatra nešto drugo:

- Momčad koja uspije pomaknuti zadnju liniju visoko bit će u prednosti. K tome, važno je tko će se nametnuti u sredini, možda će i Hajduk zaigrati u formaciji 4-2-3-1 da bi u sredini dobio igrača više. No, bit će otvoreno, Hajduk je imao problema u početku u Vinkovcima. Dinamo se pri 4:0 opustio u Osijeku pa primio dva gola, a to si ne smije dopustiti - zaključio je Jarni.

Nikola Jurčević sad ima vremena gledati naš nogomet, nakon duljeg vremena je u Hrvatskoj.

- Gledao sam i Dinamo i Hajduk i meni je to bilo dobro. Istina, imao je Hajduk problema u početku u Vinkovcima, ali je onda pokazao da ima jako opasan napad. Dinamo je, pak, bio suveren u Osijeku, osim u završnici, ali mogu reći da nam slijedi sudar doista dviju naših najboljih momčadi. Rijeka je ipak izgubila previše igrača - kaže Jurčević koji prednost u derbiju daje “svome” Dinamu:

- Iako mi je Hajduk dobro izgledao, Dinamo je bliži uspjehu. Posljednjih godina Hajduk je u 80-90 posto slučajeva u Maksimiru igrao “stisnuto”. Prednost plavih su i napadači, Soudani i Gavranović su iskusni i pravi su znalci. Objektivno, njih dvojica su klasa iznad naše prve lige - ocijenio je Jurčević i u napadačkom dijelu tako prednost dao Dinamu.

A u srednjem redu?

- Tu bi moglo biti najviše borbe, Arijan Ademi, Tongo Doumbia i Nikola Moro igraju jako dobro i mislim da je Dinamo na pravom putu, ali ne bih nikako podcijenio Hajduk s Josipom Radoševićem, Mijom Caktašem koji može u veznoj liniji napraviti puno, a vidjet ćemo kako će to Kopić postaviti i tko će sve biti u tom srednjem redu u nedjelju...

Ako smo tražili tko je bolji u vezi ili napadu, po prvim utakmicama dojam je da moramo naći tko je manje slab u obrani, gdje su obje momačdi imale problema.

- Često se obranu kritizira, ali i nju treba gledati kroz to kako igra i kako se brani cijela momčad. Sigali je otišao iz Dinama i to je sigurno veliki minus za plave, a Hajduk je jako puno morao mijenjati u toj zadnjoj liniji zbog čestih ozljeda - rekao je Nikola Jurčević.

Livaković za veliku karijeru

Bivši desni bek, vezni igrač i napadač imao je za vratare obje momčadi samo komplimente.

- Livaković je vratar koji bi, moj je dojam, mogao napraviti i dobru međunarodnu karijeru, doista je golman s velikim potencijalom, a iza sebe sad već ima jako puno utakmica. Zapravo ne znam tko je prvi golman u Hajduku, prvo je to bio Stipica, a sad je branio Letica, ali obojica su dobri. Uostalom, Hajduk je uvijek imao dobre vratare - kazao je Nikola Jurčević.

Oba nogometna stručnjaka zapravo nisu željeli u detalje secirati pojedine igrače ili linije u Dinamu i Hajduku što je i razumljivo, u takvim utakmicama često odlučujuća bude inspiracija pojedinca ili pak nekakva velika pogreška. Ali, obojica vjeruju u dobar nogomet, a za pravo im daju i posljednji susreti dvaju klubova koji su bili itekako zanimljivi, za razliku od onih nekoć negledljivih.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:53 16.02.2018.

Ja sam mislio da pobjeđuje ekipa koja zabije vise golova ka ono vidim da je bolje imati sustav igre 4-4-5-6

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije