Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI U GRANEŠINI

Tko je najbolji? Dinamo i Soudani!

Soudani
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
16.02.2018.
u 00:43

Svašta su djeca pitala, zanimalo ih je tko je najbolji igrač plavih, ali kako je to pitanje postavljeno, tako je oko 300 djece odmah uglas viknulo: “Soudani!”.

Pred Osnovnom školom Granešina jučer je bilo neobično živo. Djeca su trčkarala ispred ulaza, dogovarala taktiku, a sve kako bi što lakše “napala” ili zaskočila igrače Dinama koje su iščekivala. Naime, Dinamo je jučer u izuzetno jakom sastavu posjetio tu školu u sklopu projekta “Godina zdravih odluka” koju je Dinamo pokrenuo s ciljem popularizacije bavljenja sportom i zdravog života među djecom.

Orilo se “Dinamo, Dinamo”

Ktome, bilo je Valentinovo, Dan zaljubljenih, ali i dan kad je Dinamu vraćeno ime te dan nepušenja... Stoga su nešto malo nakon 13 sati El Arbi Hillel Soudani, Tongo Doumbia, Ante Ćorić, Filip Benković, Mario Gavranović, Nikola Moro i Dani Olmo stigli u Granešinu i dočekani su uzvicima kakvima su najpopularniji rokeri nekoć dočekivani u engleskim klubovima.

Odslušali su klinci dio predavanja u zdravom životu, o ovisnostima, ali jedino što su čekali bilo je da nešto pitaju igrače Dinama, da se fotografiraju s njima i dobiju autogram. Saznali su tako da je dobar dio igrača koji su bili pred njima doista zapalio cigaretu, ali da su svi zaključili da je to vrlo štetno i nikad nisu počeli pušiti.

Svašta su djeca pitala, zanimalo ih je tko je najbolji igrač plavih, ali kako je to pitanje postavljeno, tako je oko 300 djece odmah uglas viknulo: “Soudani!”.

I upravo su alžirskog reprezentativca najviše ispitivali, morao im je pričati o tome koliko sati dnevno trenira, kad ustaje.

- Kad je trening ujutro, ustajem rano - rekao je.

Predvorjem škole orilo se “Dinamo, Dinamo”, sve dok nije došao kraj službenom druženju, dok djeca nisu počela gubiti strpljenje i penjati se na pozornicu. Ne bi ih na putu do dinamovaca i pokušaja da dobiju autogram zaustavilo ni ozbiljno zaštitarsko društvo, a kamoli nekoliko profesora i učitelja.

- Iznenađen sam atmosferom i brojem djece koja su nas dočekala. Nisam to još doživio i jako sam sretan što smo došli ovdje. Za nas sportaše je jako važno živjeti zdravo. Pokušavam živjeti što više sportski i paziti na prehranu. Mislim da su akcije s djecom dobre jer im tako možemo pokazati pravi put. Ne znamo ima li među njima neka nova sportska zvijezda ili veliki sportaš u nekom drugom sportu. Zato im treba ukazivati na donošenje ispravnih odluka tijekom života - kazao je nakon druženja Mario Gavranović, kojem su djeca postavila i škakljivo pitanje.

- Je li vam bilo ljepše u Rijeci ili vam je ljepše sada u Dinamu?

- Lijepo mi je bilo u Rijeci, ali mi je lijepo i ovdje i jako sam sretan - diplomatski je odgovorio švicarski reprezentativac i za takav odgovor dobio pljesak mališana, a još su više zapljeskali Solinjaninu Nikoli Mori kad je odgovorio na pitanje tko će slaviti u derbiju?

- Bez dvojbe, Dinamo.

Nastavak u Maksimiru

Jedini ništa nije govorio Tongo Doumbia, on još ne zna hrvatski, govori samo francuski, a Soudanija i Gavranovića nije imalo smisla tjerati da prevode. Iako je Ante Ćorić, kad je govorio da svaki dan treniraju tri-četiri sata, pokušao uključiti suigrača iz Malija rekavši da on odgovori.

Iako Doumbia puno toga nije razumio, lijepo je što je i on sudjelovao u akciji. A djeca iz Granešine, koja su uspjela dobiti ulaznice za derbi Dinamo - Hajduk, sad moraju “obraditi” svoje roditelje da bi održala obećanje da će doći na derbi, da u Maksimiru nastave navijati za maksimirske plave kao što su to radila u svojoj školi u sklopu te hvalevrijedne akcije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije