Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILMSKA PRIČA

Modrićev suigrač završio je u invalidskim kolicima, učio ponovo hodati pa šokirao doktore

Ferland Mendy
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
13.06.2019.
u 10:25

Krenuo je igrati u malenom klubu Mantois 78 gdje je dokazao kako ne samo da nije zaboravio igrati nogomet nego se vratio još bolji

Francuski reprezentativac Ferland Mendy prešao je iz Lyona za 48 milijuna eura u Real Madrid, potvrdio je u srijedu njegov bivši klub.

Francuz je tako napravio nevjerojatnu stvar jer ima zaista divnu i nadahnjujuću životnu priču

Kao nadareni devetogodišnjak otišao u PSG-ovu akademiju, a sanjao je kao i svi mladići da će jednog dana postati poznati nogometaš. Idol mu je bio veliki Brazilac Ronaldinho. Samo nekoliko godina nakon dolaska u PSG, pretrpio je ozljedu kuka koja je dovela do razvoja artritisa kuka.

Proveo je godinu dana ne igrajući nogomet van nogometa - prva tri mjeseca ležao je u gipsu,  još tri mjeseca liječio se u bolnici gdje su mu liječnici rekli da više nikada neće igrati nogomet. Tamo je naučio i koristiti invalidska kolica u kojima se kretao. Nakon što je napustio bolnicu, prebačen je u Bullion na dugu i bolnu rehabilitaciji - prvo je naučio kako opet hodati, vraćao je izgubljeni tonus mišića i na kraju se vratio igrati nogomet šokiravši liječnike koji su mu prognozirali budućnost van nogometa. 

Krenuo je igrati u malenom klubu Mantois 78 gdje je dokazao kako ne samo da nije zaboravio igrati nogomet nego se vratio još bolji. To je 2013. godine primijetio Le Havre gdje se zadržao četiri godine, a 2017. odlazi u Lyon za samo pet milijuna eura. Samo dvije godine kasnije ovaj Francuz vrijedi 50 milijuna eura i upravo je postao član najslavnijeg kluba na svijetu. 

>>> Pogledajte međusobni obračun u tenisu između Luke Modrića i Maria Mandžukića

Komentara 1

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
10:48 13.06.2019.

Lijepa životna priča u moru ružnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije