Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Ronaldo i James u samo četiri minute dotukli Romu i odveli Real u četvrtfinale

Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
08.03.2016.
u 22:38

U drugoj večerašnjoj utakmici Wolfsburg, koji je u pravom susretu pobijedio 3:2, je slavio protiv Genta 1:0 i plasirao se u četvrtfinale.

Real Madrid u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka dočekao je Romu i pobijedio sa 2:0. Zidaneova momčad napravila je dobar posao u Italiji prije dva tjedna, pobijedila sa 2:0, a danas je samo potvrdila prolaz.

Od samog početka bio je to otvoren susret, prilike su se nizale na obje strane, ali vratari su bili iznimno raspoloženi, a strijelci su zakazali pa se na odmor otišlo netaknutih mreža. No, bilo je dinamično jer je Real napadao, pucao iz svih oružja, ali Szczesny je branio udarce Ronaldu, Modriću, Baleu, Kroosu.... S druge strane, rimski klub bio je opasan iz kontranapada, a najbolje prilike imali su Džeko i Salah, ali u situacijama kad su išli sami na Navasa nisu se proslavili, pucali su pored gola.

Pljesak Tottiju

U nastavku susreta Real je ipak uspio slomiti otpor gostiju, u samo četiri minute sve se riješilo. Prvo je Ronaldo u 64. minuti zabio za 1:0 i pridružio se Raulu - 'krvniku' talijanskih momčadi. Naime, obojica su protiv momčadi s Apenina u Ligi prvaka zabila po 13 golova, više od bilo kojeg drugog igrača u povijesti.

Samo četiri minute nakon Ronalda, u strijelce se upisao i James Rodriguez i pitanje pobjednika tada je bilo riješeno.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Od bitnih stvari koje su se dogodile do kraja susreta valja izdvojiti ulazak legendarnog Francesca Tottija, kojeg je Santiago Bernabeuu nagradio pljeskom te da je priliku od 84. minute dobio i naš Mateo Kovačić.Inače, Luka Modrić odigrao je 75 minuta i bio prilično zapažen, u prvom dijelu imao je najviše dodavanja od svih na terenu (43), a uspio je dvaput i opasno zaprijetiti.

Navas prestigao Van der Sara

Real je tako upisao novu pobjedu, a zanimljivo je da u Ligi prvaka ove sezone na svom travnjaku nije primio niti jedan gol, a ukupna gol-razlika u tim susretima mu je 15:0! To ponajviše mogu zahvaliti Keyloru Navasu koji brani sjajno, nakon večerašnje utakmice ima 720 minuta bez primljenog gola i prestigao je Van der Sara iz sezone 1995/96 u dresu Ajaxa!Prvi je i dalje Jens Lehmann sa 853 minute na golu Arsenala.

U drugoj večerašnjoj utakmici Wolfsburg, koji je u pravom susretu pobijedio 3:2, je slavio protiv Genta 1:0 i plasirao se u četvrtfinale.

Real Madrid (4-3-3): Keylor Navas; Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Modrić (od 75. Jese), Casemiro (od 84. Kovačić), Kroos; James Rodriguez, Cristiano Ronaldo, Bale (od 61. Lucas).

Roma (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Zukanovic, Digne; Keita (od 86. Maicon), Pjanić od 46. Vainqueur); Salah, Perotti, El Shaarawy (od 74. Totti); Džeko.

>>Pogledajte kako je Modrić sjajnom varkom 'izludio' Pjanića

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
12:41 09.03.2016.

Pa Ronaldo, Bale, Benzema i James su zvijezde i glavni igrači Reala a svi ostali su vodonoše i pigzimeri koje možeš nadomjestiti u svakom prelaznom roku.

MA
marianna.amigya
22:12 08.03.2016.

Luka ! Luka !

DA
dadovilic
22:16 08.03.2016.

Bravo Luka Pjanic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije