Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lukina odluka

Modrić se nagodio: Plaća milijun eura da izbjegne zatvor?!

Luka Modrić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/6
09.01.2018.
u 10:00

Za poreznu prijevaru veću od 120.000 eura španjolski zakon predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do pet godina

Luka Modrić danas se treba pojaviti na sudu u Madridu nakon što ga je španjolsko odvjetništvo optužilo za prevaru porezne uprave za 870.728 eura, piše Goal.com.

Modrić je nakon prelaska iz Tottenhama u Real Madrid 2012. u Luxemburgu osnovao tvrtku Ivano S.a.r.l. na koju je prenio komercijalna prava na korištenje svog imena u marketinške svrhe i tako izbjegao plaćanje poreza po stopi od 30 posto tijekom 2013. i 2014. godine, a španjolski poreznici optužili su ga da je sa suprugom Vanjom prevario poreznu upravu za najmanje 870.728 eura.

Osim Modrića, pod optužbama za utaju potreza, našli su se još neki igrači Reala i zbog toga su se pojavili na sudu uključujući i Cristiana Ronalda i Marcela.

Za poreznu prijevaru veću od 120.000 eura španjolski zakon predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do pet godina, no Modrić neće u zatvor, kao što se i očekivalo .

Kako javlja El Mundo Luka se nagodio te će platiti milijun eura kako bi izbjegao zatvor.

Luka Modrić
1/2
Ključne riječi

Komentara 26

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:41 09.01.2018.

U Španjolskoj ovi postupci ne traju 20 godina, jer nema zahebancije s institucijama države.

Avatar nekakav
nekakav
10:55 09.01.2018.

ajmo se sad čuditi odluci modrića, zgražavati. a on ima novac, i platit će kaznu, kao svaka normalna osoba. mi, koji nemamo novca, bi što napravili? 'prosim vas, nemam novce, nisam znao, nemojte me kazniti...'?! svaka se kazna može izreći u danima zatvora, ali i u novcima. oduvijek je tako bilo. bogati su mogli platiti advokata, koji je sudu dao argumente koje ovi nisu mogli zanemariti. a sirotinja ne, pa ju sud lako riješi. ajd shvatite da je u novcu sve, s novcem se na kraju krajeva možete i izliječiti! ako ne vjerujete, informirajte se. modriću, mi smo uz tebe. mi smo ti, ti si mi! tko god od nas da je u sličnoj prilici, isto bi napravio. a glede smijanja zaboravljivosti oko datuma kad se nešto potpisivalo, da vas pitam, kojeg datuma ste potpisali ugovor za radno mjesto na kojem ste sad? sjećate se? od čovjeka za kojeg se brine ekipa, očekivati da će se sjetiti svakog datuma je previše. ne pamte oni datum kad su koji gol dali. znam puno ljudi koji se ne sjećaju kad su im djeca rođena. a nemaju ih 11 ko njihove bake!

JA
japanokinez
19:06 09.01.2018.

Da, nagodio se i sada još da se nagodi u Hrvatskoj niko čišći od njega. Bilo je ako prođe prođe kad ono, nije prošlo u španjolskoj, možda u rvatskoj suci shvate damu treba izbiti eure i da mu je to najveća kazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije