Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN VATRENIH

Modrić: Nisam zadovoljan s dosta stvari. Drago mi je zbog Budimira jer je uvijek pod upitnikom

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/30
21.11.2023.
u 23:24

Hrvatska je u Zagrebu pobjedom protiv Armenije došla do konačnog cilja, plasmana na EURO u Njemačkoj, 13. veliko natjecanje u svojoj povijesti, a izvedba u zadnjoj utakmici kvalifikacija će se brzo zaboraviti.

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na EURO 2024. koji će se održati u Njemačkoj zahvaljujući 1-0 (1-0) pobjedi protiv Armenije u susretu posljednjeg kola. Pogodak koji je "vatrene" odveo na EURO postigao je Ante Budimir u 43. minuti. Hrvatska će tako od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine po sedmi put nastupiti na EURU, nakon Engleske 1996., Portugala 2004., Austrije i Švicarske 2008., Poljske i Ukrajine 2012., Francuske 2016., te onoga igranog diljem kontinenta 2021. Jedini EURO kojega je propustila bio je 2000. u Belgiji i Nizozemskoj.

GALERIJA Hrvatska izborila odlazak na sedmi Euro

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
1/30

Hrvatska je u Zagrebu pobjedom protiv Armenije došla do konačnog cilja, plasmana na EURO u Njemačkoj, 13. veliko natjecanje u svojoj povijesti, a izvedba u zadnjoj utakmici kvalifikacija će se brzo zaboraviti. 

- Zaslužili smo odlazak na Euro, malo smo zakomplicirali stvari u prošlom ciklusu, ali sretni smo jer smo zaslužili biti na Euru. Tamo nam je mjesto po kvaliteti, Armenija nije bila lagan protivnik jer su igrali jako dobro. Sada imamo vremena da se pripremimo za ono što nas čeka u šestom mjesecu. Normalno da je bilo straha kada nismo uspjeli zabiti drugi gol jer Armenci imaju kvalitetu prema naprijed. Hvala Bogu, uspjeli smo se obraniti, znali smo da Wales vodi na poluvremenu, ali dalje nismo znali kakav je rezultat jer smo bili koncentrirani na utakmicu. Nismo dugo igrali u Zagrebu, zaželjeli smo se igranja u Maksimiru. Šteta sto fali istočna tribina, ali što je tu je - izjavio je kapetan Luka Modrić. 

VEZANI ČLANCI:

- Euro? Meni ne igra ulogu u kojoj smo jakosnoj skupini, vjerujem da ćemo na Euru biti pravi. Imamo dosta stvari što moramo ispraviti, kako ja vidim, nisam zadovoljan sa dosta stvari, ali vjerujem da kada se vrate Kovačić i Perišić da će biti bolje. Ali, sigurno da možemo bolje, ponavljam, najbitnije da smo se plasirali. Za važnu ulogu na Euru, morat ćemo odigrati puno bolje. 

- Drago mi je zbog Budimira što je zabio gol koji nas je odveo na Euro jer je u Hrvatskoj uvijek pod upitnikom. Čestitam svima u reprezentaciji na izborenom Euru. 

Komentara 7

FR
freeshooter
23:35 21.11.2023.

...Maestro Luka... kapetane, to je samo naša mantra, naš standardni put, da je drugačije bili bi zabrinuti... mučimo se u kvalifikacijama da bi na velikom takmičenju eksplodirali do najvećih visina... nakupimo u sebi tu energiju, koja nas onda odvede do medalja... vjerujem tome i u Njemačkoj, kapetane hvala tebi i povedi nas do novih visina... naš ponos naši Vatreni...

TO
Tornado0508
23:41 21.11.2023.

Modricu kapetane! Od Drazena Petrovica nismo imali ovakvog kapetana!

BU
Bubalamala
00:14 22.11.2023.

Evo nas opet, opet smo tu gdje i pripadamo.. Bilo je problema sa ozljedama ali i krivih procjena stožera u Listopadskom ciklusu. Krivnju snose odgovorni kako su posložili ne funkcionalnu postavu pa su zato i rezultati izostali. Greške su uočene i sve je krenulo na bolje i sa pravom možemo biti optimisti da će nam naši momci donjeti još puno radosti, pogotovo ako nam se vrate povređeni igraći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije