Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
37-GODIŠNJI MAESTRO

Modrić je oborio veliki rekord Dražena Ladića: Postao je najstariji među 'vatrenima'

Velšani šokirali Hrvatsku u 93. minuti i uzeli bod na Poljudu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
26.03.2023.
u 13:06

Ukupno je Modrić za Hrvatsku nastupio 163 puta i zabio 23 pogotka, a s ta 163 nastupa je na 22. mjestu vječne svjetske ljestvice po broju nastupa za neku nogometnu reprezentaciju

Hrvatska nogometna reprezentacija nije započela Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine onako kako su svi priželjkivali. 'Vatreni' su u prvom kolu na prepunom Poljudu u Splitu odigrali neriješeno, 1:1 protiv Walesa, nastavivši tako lošu tradiciju Hrvatske na otvaranjima kvalifikacijskih ciklusa. 

U utakmici je treća momčad svijeta dominirala, kreirala pregršt prilika, koje su okrunjene pogotkom Andreja Kramarića za 1:0 u 28. minuti. Hrvatska je bila bolja momčad i nakon tog pogotka te tražila drugi zgoditak, ali završnica jednostavno nije bila na razini.

Kazna je stigla u trećoj minuti sudačke nadoknade, na samom kraju susreta kad Wales nakon dugog ubacivanja rukom sa strane dolazi do 1:1 preko Nathana Broadheada.

Prije zadnjeg napada Walesa, kad su svi mislili da je Hrvatska dobila utakmicu, iz igre je izašao kapetan hrvatske reprezentacije, 37-godišnji legendarni Luka Modrić. Hrvatski kapetan tada je pokupio ovacije prepunog Poljuda, ali sve je nekoliko sekundi nakon toga pokvario spomenuti gol Walesa.

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ostvario se, međutim, u ovoj utakmici i jedan povijesni trenutak za hrvatsku reprezentaciju, Modrić je nastupom postao najstariji igrač koji je ikad nastupio u kvalifikacijama za veliko natjecanje za Hrvatsku.

U trenutku nastupa Modrić je imao 37 godina, šest mjeseci i 17 dana. Rekord je dosad držao Dražen Ladić, koji je 1999. godine nastupio s 36 godina, devet mjeseci i sedam dana.

Ukupno je Modrić za Hrvatsku nastupio 163 puta i zabio 23 pogotka, a s ta 163 nastupa je na 22. mjestu vječne svjetske ljestvice po broju nastupa za neku nogometnu reprezentaciju.

Luka je na toj ljestvici na petom mjestu od europskih nogometaša (iza Ronalda, Ramosa, Buffona i Casillasa), a ako upiše još petnaest nastupa ući će u općenito Top 10 društvo, svih vremena.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije