Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FANTASTIČNO Hrvatska u polufinalu SP-a pobijedila Poljsku 29:23

Moćna Hrvatska preko Poljske do finala

30.01.2009.
u 20:10

Impresivno! To je najbolji opis hrvatske obrane koja je najzaslužnija za uvjerljivu pobjedu protiv Poljske (29:23) i plasman u finale Svjetskog prvenstva! Predvođeni odličnim Ivanom Čupićem, kauboji su u drugom poluvremenu samljeli Poljake i poslali ih u borbu za broncu...

Nedjelja će donijeti borbu najboljih. Hrvatska i Francuska će odlučiti o svjetskom zlatu (nedjelja, 17.30 sati), ali prije toga treba uživati u neprobojnoj obrani, fantastičnom Ivanu Čupiću (12 pogodaka) i osiguranoj svjetskoj medalji!

Sramotno krpanje podloge


Ništa ne može zasjeniti plasman Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva, ali došli smo jako blizu toga. Nekoliko puta polufinale najvećeg rukometnog natjecanja se prekidalo jer se podloga odlijepila, zbog čega su na teren utrčavali članovi organizacije i pokušavali "zakrpati" što se već "zakrpati" dalo. Poljaci su u jednom trenutku htjeli napustiti teren, a sve što možemo reći je - trebalo bi nas sve biti sram!

Počelo je odlično. Hrvatska obrana je bila školski primjer kako igrati 3-2-1 obranu, a jedini problem je bio pucač njemačkog Hamburga, Marcin Lijewski, koji je od prvih pet poljskih, bio autor četiri pogotka. Igor Vori i Pero Metličić su se borili kao lavovi, poljska krila je ukrotio Mirko Alilović i Hrvatska je brzo otišla na plus četiri (8:4).

U prvih 15 minuta Ivan Čupić je zabio sva tri sedmerca, iskoristio poljsku impresioniranost prepunom zagrebačkom Arenom i činilo se kako će kauboji na francuski način osigurati plasman u finale. Međutim, hrvatski način je nešto drugačiji i krenula je drama. Bacili smo nekoliko lopti "u bunar", napravili par prekršaja u napadu, a Poljaci su se otrijeznili.

Dominiković: Ne znam tko ima 'deal' s IHF-om


Potvrdu velikog nezadovoljstva podlogom dao je i Davor Dominiković rekavši:
- Ne znam tko ima 'deal' (dogovor) s IHF-om da stavlja ovu podlogu, ali da se provede anketa, 99 posto igrača bi rekli da im je draže igrati na parketu.

Nakon Lackovićeve bombe sa deset metara za 13:9, Poljska se vratila serijom 4:0 i na najgori način upotpunila, čak i sramotu, vezanu uz lošu podlogu terena, koja se odlijepila, zbog čega se igra morala dva puta zaustavljati. Hrvatska je ostala bez pogotka punih sedam minuta, a za odlazak na odmor s plusom pobrinuo se Ivano Balić, koji je upotrijebio malo svoje čarolije i pronašao samog Vorija na crti za 14:13.

Povratak iz svlačionica donio je i novu rapsodiju Hrvatske! Lino Červar je u obrani stavio Jakova Gojuna i Marka Kopljara, a zatim i naredio prelazak u obranu 5 -1. Odličan strateški potez na drugoj strani je iskoristio raspoloženi Čupić i odveo Hrvatsku na velikih 19:14 u 36. minuti. @linkbox@

- Gazi, gazi! - bio je glavni uzvik na minuti odmora kojeg je poljski izbornik Wenta pozvao nakon što su u više od osam minuta njegovi izabranici zabili samo jedan pogodak. Na drugoj strani, hrvatska lijeva strana je bila neumoljiva. Pero Metličić i Ivan Čupić su zabijali jedan za drugim i donijeli velikih 21:14.

Poljaci nisu znali kako se vratiti. Potpuno ih je izludila čelična hrvatska obrana, a kada je u 43. minuti Venio Losert s lakoćom zaustavio sedmerac, prepune tribine Arene su počele slaviti. Preostalo je još dovršiti posao, a za to se pobrinuo rastrčani Ivan Čupić.

Već na ulasku u 54. minutu, zabio je 12. pogodak iz 13 pokušaja, a na semaforu je zasvijetlilo plus osam (27:19). Kada su se mikrofoni, na minuti odmora u 56. minuti, okrenuli Lini Červaru čulo se:

- Imamo medalju u džepu pa nek' pričaju što hoće! A sad, do kraja! Kao da je početak susreta.

I to je glavna poruka. Idemo do kraja! Slijedi rukometni 'el classico', dvoboj Hrvatske i Francuske. Pivo, odmor i priprema za galske pijetlove koji će u nedjelju još jednom osjetiti snagu hrvatske reprezentacije. Snagu moćne Hrvatske!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije