Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talenti Špehara ugušila snaga plavih, Kovačić se odmah vidi

Mlinarić: Matea više nemam čemu naučiti

'20.11.2010., stadion Kranjceviceva, Zagreb - Nogometna utakmica 16. kola prve HNL, NK Hrvatski dragovoljac - NK Dinamo.Mateo Kovacic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
24.11.2010.
u 19:45

Obitelj Kovačić i Vahid Halilhodžić odlučili su wunderkinda modrih maknuti od medija, od pritiska, želeći samo da se taj dječak i dalje pravilno razvija

Maksimirska loža bila je puna do vrha.

– Pa ne igra Villarreal, igra oslabljeni Osijek, kaj je ovo? – čudio se stariji kolega novinar.

Plavi broj 8 (Mateo Kovačić) i bijeli broj 28 (Dino Špehar), za kojima luduju skauti najvećih europskih klubova, bili su u zapisniku utakmice.

Špehar je započeo utakmicu na poziciji veznog igrača, iza dvije špice. Tek u nastavku odigrao je dva-tri poteza, no dobro se kretao stalno tražeći loptu. Imao je peh, Dinamo je bio prejak.

Mateo Kovačić je za 11 minuta dodao jednu loptu kao Prosinečki i izveo jednu piruetu na aut-crti ispred istoka. Brz je, lagan.

– Što se tiče razmišljanja u igri, Mateo je ispred svoga vremena. Ne pamtim takvu inteligenciju. Tehnika mu je sjajna, ima osjećaj. Radimo individualno, ne znam čemu bih ga više uopće i mogao naučiti – ispričao je Marko Mlinarić, nekoć veliki nogometni virtuoz modrih.

Mlinarić je odmah uz talent istaknuo jednu vrlinu.

– Njegova je želja za radom i treningom impresivna. Ponekad mi se čini i previše zrelim i odgovornim za svoje godine. Čestitam Halilhodžiću i Karačiću koji su priključili te mladiće prvoj momčadi. Iako imaju samo 16 godina, s takvim se talentima ne treba čekati.

Mateo Kovačić me vrlo ljubazno odbio nakon što sam mu želio postaviti prvo pitanje.

– Oprostite, ali ne smijem davati izjave.

Halilhodžić želi svog wunderkinda maknuti od mikrofona, kamera, da mu se ne zavrti u glavi. Sjećam se Nike Kranjčara i njegova slavnog oca Zlatka. Njemu su to bili utezi.

– Znam da vas zanima Mateo, ali slažem se s Vahom da ga treba sačuvati. Bit će vremena, sada je u osjetljivim godinama – rekao je Mlinarić.

Niki Kranjčaru je to usporilo karijeru, iako je uspio. Mateo bi uz roditelje koji apeliraju da ga se ne opterećuje i dobrog trenera mogao zablistati puno prije.

Ključne riječi

Komentara 5

LA
lacković
10:47 05.12.2010.

ako bude ko pola mlinke (iz najboljih dana) bit će vrhunski igrač.

DO
dodo23
20:05 24.11.2010.

nemam nista protiv njega ali decko jako lose igra...i on i spehar..dodo bi se puno bolje snasao na toj poziciji..misliim da su njih dvojica (kovacic i spehar) za inter zapresic ili lokomotivu

DO
dodo23
20:14 24.11.2010.

oni ce negdje otic malo ce igrat i istrunit ce u tom klubu....nemojte mi pokudivat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije