Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Vaterpolo

Mladost u dugovima! Plaće igračima ponovno kasne

Naši igrači ne igraju samo zbog novca, ali imaju svoje obitelji i njima je potrebna likvidnost. Nadam se da će se stvari početi rješavati jer inače može doći trenutak kad će taj problem i kod igrača, svjesno ili nesvjesno, izaći na vidjelo – kaže Bajić
16. listopada 2019. u 08:19 2 komentara 459 prikaza

Trebala je to biti konferencija za novinare o polufinalnom turniru Hrvatskoga vaterpolskog kupa koji se ovih dana održava u Zagrebu, kao i o subotnjoj zagrebačkoj premijeri Lige prvaka (dolazi Dinamo iz Tbilisija), ali razgovor je otišao drugim putem, propitivano je financijsko poslovanje Mladosti. A direktor kluba Milorad Damjanić kao da je jedva dočekao da se nekom izjada...

Mladost - Szolnoki ŽAPCI BEZ BODOVA Mladost nastup u Ligi prvaka otvorila porazom u Budimpešti

– Predstečaj je okončan, stare smo dugove s devet sveli na milijun kuna (najviše se duguje Paviću i Raduu – op. a.), ali nastali su i novi dugovi jer smo željeli stvoriti momčad koja se u Ligi prvaka ravnopravno može nositi s konkurentima. A to, naravno, košta i plaće kasne. Zato javno zahvaljujem igračima i trenerima na strpljenju, ali svjesni smo da i ono ima svoje granice. Nema sponzorstava, nema donacija, barem polovica članova Izvršnog odbora (11 članova – op. a.) ne radi ništa, prostor za manevar nam je mali i da nema Grada Zagreba, ne znam kako bismo se pokrili. Na žalost, mi imamo momčad za Ligu prvaka, ali i Izvršni odbor za županijsku – pomalo rezignirano ustvrdio je Damjanić.

U takvoj situaciji nije lako ni treneru Zoranu Bajiću, ali on ističe:

– Naši igrači ne igraju samo zbog novca, ali imaju svoje obitelji i njima je potrebna likvidnost. Nadam se da će se stvari početi rješavati jer inače može doći trenutak kad će taj problem i kod igrača, svjesno ili nesvjesno, izaći na vidjelo – kaže Bajić.

Mladost večeras u 19.30 sati u susretu s Jadranom lovi prvo mjesto na turniru i lakšeg suparnika u polufinalu Kupa.

adidas Solar Boost 19
Slatke muke
Najmekše tenisice za duge pruge: od brzih treninga do maratona
  • četverac:

    Mladost je opet pokazala prevelike apetite. Bowena, Ćuka, Bukića, Marcelića, Radua, Vrlića, Miloša, Kunca... treba platiti.

  • RogaBabaroga:

    da, a oni ne strajkaju! igraju i nadaju se!