Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTFINALE EURA

Mladi hajdukovac je Bišćanov džoker protiv moćne i skupe Španjolske

Varaždin i Hajduk sastali se u 33. kolu HT Prve lige
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
18.05.2021.
u 20:32

– Najavio je golem potencijal, vrlo je potentan ofenzivni igrač koji uvijek može donijeti pozitivan preokret momčadi. Ovo je nagrada za sve igre što je pokazao i motiv za dalje da tako nastavi – rekao je Bišćan o Biuku

Svjestan je Igor Bišćan da će mu se za četvrtfinalnu utakmicu Europskog prvenstva do 21 godine trebati posložiti svaki i najsitniji detalj. Ne treba posebno naglašavati tko nam je s druge strane u mariborskom četvrtfinalu 31. svibnja u 18 sati. Aktualni europski prvaci i, s Italijom, najuspješnija europska reprezentacija s pet naslova kada je ovo natjecanje u pitanju. Španjolci su od zadnjih pet utakmica četiri slavili, uz jedan remi.

S druge strane, Hrvatska ima dvije pobjede, dva poraza i remi. Kada govorimo o međusobnim omjerima ovih dviju reprezentacija, Španjolska je puno dominantnija s pet pobjeda, remijem i jednim porazom. Španjolci su nam u sedam utakmica zabili 16 pogodaka, a mi njima šest.

Nije nevažno da su Španjolci skupinom na ovom turniru projurili bez primljenog pogotka. Pobjednik će se u daljnjem tijeku turnira 3. lipnja susresti s boljim iz ogleda Portugala i Italije.

Čini se da Bišćan silno vodi računa o tome da ozračje oko reprezentacije bude pozitivno. Tome je pridonio i činjenicom da je u skupinu najboljih igrača do 21 godine uvrstio i Stipu Biuka. Silno talentirani mladi napadač Hajduka nogometnoj se javnosti svidio u svega nekoliko utakmica odigranih za seniorsku momčad Hajduka. Možda naš izbornik baš u mladom Biuku vidi potencijalnog džokera koji bi svojim modernim kapacitetima mogao donijeti prevagu. Priliku je svakako zaslužio.

– Najavio je golem potencijal, vrlo je potentan ofenzivni igrač koji uvijek može donijeti pozitivan preokret momčadi. Ovo je nagrada za sve igre što je pokazao i motiv za dalje da tako nastavi – rekao je Bišćan o Biuku.

Kratko se osvrnuo na slučaj Borne Sose.

– Što se tiče Sosina slučaja, izbornik Dalić sve je rekao. Najbolje da se tenzije smire pa da onda zauzme svoje mjesto koje zasluži igrama – očekivano pragmatičan stav zauzeo je Bišćan.

Umjesto ozlijeđenoga Dominika Kotarskog, priliku će dobiti Ivor Pandur iz Verone.

Također, otpao je Hajdukov veznjak Darko Nejašmić, a mjesto u mladoj vrsti dobio je njegov klupski suigrač David Čolina.

– Neki su igrači u kontinuitetu, neki igraju dobro. Bitno je da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka. Opterećenja su velika, dosta igrača doći će motivirani i nastojat ćemo to zadržati. Iduća sezona počinje jako brzo. Mladi su, a ovo je sjajna prilika. Vjerujem da ćemo biti maksimalno ozbiljni i motivirani za dobar rezultat – naglasio je Bišćan.

Jasno je da će plasman u polufinale biti iznimno težak doseg. Jer, s druge strane stoji nam momčad čija tržišna vrijednost iznosi 180 milijuna eura. Usporedbe radi, igrači naše mlade vrste procijenjeni su na 55 milijuna. Primjerice, najskuplji Španjolac je Getafeov Marc Cucurella (20 milijuna), slijede Barcelonin Riqui Puig (18), Romin Gonzalo Villar (15)...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije