Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICAJNE RIJEČI

Dalić tvrdi da su sve riješili: 'Nadam se da će Borna Sosa ubrzo biti u dresu Hrvatske'

Rijeka: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Goran Kovacic/PIXSELL
17.05.2021.
u 21:30

- Borna će u budućnosti biti važan dio reprezentacije.

Borna Sosa se podosta zaletio odlukom o promjeni državljanstva pa time zatvorio sebi samom vrata odlaska na Europsko prvenstvo u dresu Hrvatske, što možda ne bi bio slučaj da je pričekao još tih desetak dana, koliko je trajala cijela ta sapunica.

Naime, tako nešto dao je za naslutiti izbornik Zlatko Dalić osobno.

- Nadam se da će Sosa zavrijediti dres Hrvatske. Ispalo je puno stvari koje nisu bile potrebne. Na kraju je ispalo sve najbolje, Borna će svojim igrama, nadam se, biti svima nama od koristi. Borna će u budućnosti biti važan dio reprezentacije - izjavio je izbornik.

Nije se na tome zaustavio.

- Ispao je nesporazum, riješili smo ga. Sedam dana je bilo zabave i igara za sve. Objasnio sam mu situaciju, sve je prihvatio, sad je sve na njemu. Nadam se da će brzo biti u dresu hrvatske reprezentacije. Hrvatska nema luksuz da se otpisuju kvalitetni igrači - zaključio je Dalić.

Mladić je očito bio pod utjecajem drugih osoba, koje su ga bez pokrića uvjeravale u nešto što nije bilo izvedivo, a takvim se i pokazalo. Istina jest i da je igrač njegova kalibra morao dobiti poziv i odigrati koju službenu utakmicu odavno, posebno jer donedavno Hrvatska i nije imala rješenja na njegovoj poziciji. Baš kao što je sad kao 19-godišnjak takav poziv dobio Joško Gvardiol.

Primjerice, tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji Sosa je bio stariji no Gvardiol trenutno. A u prvom planu bili su Josip Pivarić i Ivan Strinić, koji su vrhunski profesionalci no nisu kalibar Sose, Gvardiola ili Borne Barišića.

Hrvatska reprezentacija pripremat će se u Rovinju od 25. do 31. svibnja, a 1. lipnja do ponoći zadnji je rok za predaju konačnoga popisa igrača za Europsko prvenstvo. Istoga dana Hrvatska će u Velikoj Gorici ugostiti Armeniju u prijateljskoj utakmici, a posljednji ispit uoči Eura imat će 6. lipnja protiv prvoplasirane momčadi sa svjetske rang-liste, moćne Belgije.

Komentara 13

VU
VučedolacHrvat
00:09 18.05.2021.

Samo izbornik odlučuje tko je dostojan za sveti dres a tko ne.

Avatar turskicobane
turskicobane
16:22 18.05.2021.

Daliću šta misliš od repke napravit kolodvor ?! Znaš li da otvaraš pandorinu kutiju stim?! Ti si odavno pogubio konce. Od repke nećeš radit udomljavanja prodanih smradova !!! J... ć m... i njemu💩 i onom🤡 ko ga pozove !!! 😡

SO
sohnahoakasaa
21:51 17.05.2021.

Ne želim da igra za Hrvatsku reprezentaciju jer njegove 'noge' nisu bitne. Takvih (i boljih) ima ova Hrvatska na biranje. Njegova glava i srce nisu zaslužili da igra za Nacionalnu vrstu. Inače, kao svakom čovjeku pogotovo mladom želim zdravlja i sreću gdje god pošao. igrao i živio. Dolazi ljeto i nek obrati pažnju na 'zimmerfrei' i 'barkenfaren'....'ćus' borna sosa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije