Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETA UTAKMICA

Mladi Gnjidić spasio Cibonu, trener Gorice isključen u drami domaće košarke

Foto: KK Cibona
1/2
31.03.2021.
u 23:37

U Sesarovoj izjavi izostala je ona uobičajena, konfekcijska, čestitka pobjedniku jer on zacijelo misli da je Cibona pobijedila nezasluženo.

Zahvaljujući sjajnoj završnici 19-godišnjeg pričuvnog razigravača Lovre Gnjidića, Cibona je pobijedila Goricu (91:84) i odbila novi nalet sastava koji se pokušava ugurati među veliku trojku klupske nam košarke (Cibona, Split, Zadar).

Zbog njegovih 14 koševa, šest asistencija i pet skokova statistički algoritam ga je izbacio kao najboljeg pojedinca Cibone u čijem sastavu su dvoznamenkasti bili i centar Darko Planinić (17 koševa, 6 skokova), Mateo Drežnjak (14 koševa), Toni Nakić (13 koševa, 7 skokova, 5 asista) i Roko Prkačin (13 koševa).

Kod gostiju, koji su vodili veći dio utakmice, prednjačili su krilo Lovro Mazalin (23 koša, 7 skokova) i Mate Kalajžić (16 koševa, 8 asista), a ono što im je omogućilo prednost u većem dijelu utakmice bila je šuterska preciznost. Tako se na veliki odmor otišlo sa 60-postotnom dalekometnom preciznošću (trice 6-10), no kada je razina preciznosti njihovih vanjskih igrača pala, posustala je i prednost.

Foto: KK Cibona

Prijelomni trenutak susreta dogodio se dvije minute i 23 sekunde prije kraja susreta kada je, radi građenja za skok, nakon jednog suđenog prekršaja Ljubičiću, eksplodirao trener gostiju Josip Sesar. A kako mu je to bila druga tehnička pogreška, Sesar je morao u svlačionicu što je konkurentski mu kolega na Ciboninoj klupi Vladimir Jovanović znao kapitalizirati. A on se zatvorio u rotaciju od samo osam igrača među kojima nije bio iskusni Damir Markota koji je na parketu proveo samo tri i pol minute.

- Imali smo malih problema oko sastava no to je normlano u sportu, nismo se žalili. Na kraju smo našli način da izvučemo važnu pobjedu za nas jer nam je zaista svaka u domaćem prvenstvu bitna. Ne bih htio nikoga posebno izdvajati jer su svi koji su igrali dali svoj maksimu da budemo dobri - kazao je Vladimir Jovanović dok je ljutiti trener Gorice Josip Sesar bio jezgrovit:

- Htio bih samo čestitati svojim momcima na odličnoj utakmici.

U Sesarovoj izjavi izostala je ona uobičajena, konfekcijska, čestitka pobjedniku jer on zacijelo misli da je Cibona pobijedila nezasluženo. No, i usprskos porazu, Velikogoričani su pokazali da će u završnici domaće prvenstva biti vrlo ozbiljan rival, neka vrsta nagazne mine za svakog od tri favorita za naslov.

Poreak HT Premijer lige: 1. Cibona 22-5, 2. Zadar 22-4, 3. Split 21-5, 4. Gorica 20-6, 5. Sonik 15-11, 6. Adria Oil Škrljevo 13-13, 7. Zabok 11-16, 8. Vrijednosnica Osijek 9-19, 9. Šibenka 10-15, 10. Alkar 8-19, 11. Furnir 5-21, 12. Hermes Analitica 3-25. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije