Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jana Koščak

Mlada nada hrvatske atletike srušila rekord Blanke Vlašić, a danas će 'pasti' još jedan

Jana Koščak
Privatni album
05.02.2023.
u 14:45

Mlada varaždinska atletičarka danas u Tallinnu (Estonija) nastupa na super jakom mitingu u petoboju

Jana Koščak, sjajna mlada atletičarka varaždinske Slobode, danas će gotovo sigurno nadmašiti još jedan dvoranski rekord Hrvatske. I to onaj u petoboju, koji za sada drži Lucija Cvitanović. Ona je na mitingu u New Yorku 2014. godine skupila 3854 bodova.

Prijavljena 31 petobojka

– Računam da će Jana danas na mitingu u Estoniji sigurno ići preko 4000 bodova. Možda negdje oko 4300, 4400 bodova. Inače, ovaj miting u Tallinnu jedan je od dva iz Silver toura i na njemu nastupaju najbolje europske višebojke, i to, naravno, seniorke. Inače, atmosfera među višebojkama je puno bolja, prisnija nego kada se radi o pojedinačnim disciplinama. Ove najbolje petobojke još se nisu imale priliku nadmetati protiv Jane, ali je poznaju, pratile su njezine rezultate ove sezone. Organizatori su Janu predstavili kao veliku nadolazeću zvijezdu i misle da će biti na postolju – rekao je Patrik Koščak, njezin otac i trener.

Prijavljena je 31 petobojka, a natjecanje počinje danas u 12.25 sati. Prva disciplina je 60 metara prepone, potom slijedi vis, kugla, dalj i utrka na 800 metara.

Jani je doista nevažan redoslijed disciplina. Bitno je da je zdrava, spremna i već danas ćemo pokušati skupiti neke bodove za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine – istaknuo je otac.

Već sljedeći vikend Jana će nastupiti na međunarodnom mitingu u visu.

– Da, tu imamo jedan mali problem. Naime, još ranije smo dogovorili nastup u Linzu, kamo bih išao sa svojom skupinom atletičara, no dobili smo poziv iz Banske Bistrice, vrlo jakog dvoranskog mitinga na kojem je Blanka Vlašić dvaput pobjeđivala. Sada sam u dilemi, no pričekat ću da završi natjecanje u Estoniji i onda odlučiti – rekao je Patrik Koščak.

Dvoranski EP nije u fokusu

Europsko dvoransko prvenstvo?

– Nećemo forsirati. Ako Jana upadne preko rejtinga, ići ćemo u disciplini visa, no nama je ove sezone prioritet višeboj. Norma za vis za Europsko dvoransko prvenstvo je 1,96 metara, što je u ovom trenutku nedostižno za Janu, pa nam ostaje samo plasman na EP preko rejtinga – zaključio je Patrik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije