Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva seniorska pobjeda

Mlada Hrvatica slavila na 17. rođendan: 'Veliki uspjeh jer ovakvih staza nema u dječjem skijanju'

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
27.01.2021.
u 11:00

Nakon što je dan prije bila osma, Zrinka je u ovu utrku ušla s četvrtim vremenom prve vožnje što joj je, uz vrlo hrabru drugu vožnju, donijelo pobjedu.

Nije rijedak slučaj da sportaši koji nastupaju na vlastiti rođendan baš taj dan silno zablistaju. Tako je najpoznatiji hrvatski gladijator Mirko Filipović najbolji rezultat u karijeri – pobjedu na Prideovu Grand Prixu – ostvario upravo na svoj 32. rođendan. Slavni američki košarkaš Shaquille O’Neal na svoj 28. rođendan zabilježio je osobni rekord u broju postignutih koševa (61).

Nešto slično dogodilo se i s našom skijašicom Zrinkom Ljutić. Mlađahna Zagrepčanka, prvu seniorsku pobjedu izborila je na svoj 17. rođendan. Zbilo se to u austrijskom Zell Am Seeu, u slalomskoj utrci za Europski kup.

Hrabra druga vožnja

Nakon što je dan prije bila osma, Zrinka je u ovu utrku ušla s četvrtim vremenom prve vožnje što joj je, uz vrlo hrabru drugu vožnju, donijelo pobjedu. A taj drugi lauf nije završilo čak 19 skijašica, a u prvom u ciljnu ravninu na ispravan način nisu ušle čak 33 skijašice, među njima i naša Leona Popović, što govori da su uvjeti na stazi bili prilično “rabijatni”.

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
1/6

Među 95 skijašica koje su startale u ovoj utrci Zrinka je bila najmlađa sudionica zajedno s austrijskom vršnjakinjom Natalie Falch. A ona nije završila utrku u kojoj je bilo vrlo iskusnih skijašica poput, od Zrinke, dvostruko starije Amerikanke Resi Stiegler (35). Nastupila je i još jedna Hrvatica, Andrea Komšić, koja je osvojila 30. mjesto sa zaostatkom od 6:49 sekundi za pobjednicom.

Jedina konkurentica koja je uspjela ne zaostati više od sekunde od Zrinke bila je iskusna 29-godišnja Njemica Lena Duerr (+0.59), cura s iskustvom desetogodišnjeg nastupanja u Svjetskom kupu koja je posljednje tri sezone, u konačnom slalomskom poretku, bila među 20 najboljih.

Slalomaši bez bodova

Sve to silno je obradovalo i direktora alpskih skijaških reprezentacija Vedrana Pavleka:

– Ovo je fantastično jer uspjela je to na ledenoj i agresivnoj stazi kakvih nema u dječjem skijanju iz kojeg je upravo došla. Zrinka je očito ušla u ritam, a naša odluka da se usredotoči na utrke Europskog kupa pokazala se dobrom. To je natjecanje u kojem nastupa pet do deset skijašica iz Svjetskog kupa. Zrinka je s ovim popravila svoje bodove do mjere da bi na predstojećem SP-u mogla imati startni broj negdje oko 35. Osim slaloma, Zrinka će na SP-u voziti i veleslalom, za koji će se pripremati idućih dana nastupajući u četiri utrke Europskog kupa.

U muškoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Schladmingu, nakon 21. mjesta u prvom laufu, Filip Zubčić nije uspio završiti drugu vožnju u kojoj je imao preveliki zaostatak (+11.88) ali i diskvalificirajuću pogrešku. Za drugu vožnju nisu bili dovoljno brzi Rodeš (38.), S. Kolega (42.) i Vidović (izletio). Pobijedio je Austrijanac Schwarz, i nadalje vodeći slalomaš svijeta, kojem je ovo bilo šesto postolje u sedam utrka. Drugi i treći bili su Francuzi Noel i Pinturault koji je pak vodeći skijaš u ukupnom poretku.

Galerija - Stravičan pad: Švicarac se razbio pred ciljem jureći 140 km/h

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
1/8

Komentara 2

ZO
zoranos
11:57 27.01.2021.

Lena Duerr je u tri zadnja slaloloma u sv. kupu bila među 13 najboljih na svijet! U Zagrebu je bila 8.! Super uspijeh! Ali moram popljuvati FIS i njihovo određivanje startnih listi. Belgijanac Marshan nije osvojio bod u zadnjih 12 slaloma (ok jučer je bio oko 20. mjesta konačno) i taj tip cijelu sezonu ima startni broj 31-35 što je besmisleno!

ZO
zoranos
12:06 27.01.2021.

Vezano uz gluposti bodovanja FIS-a je možda najbolji primjer Slovenka Slokar. Dakle ta cura je 1. u tom Euro kupu u Slalomu i ukupno je na 25. mjestu po FIS bodovima (među svim ženama) - a na utrkama sk. kupa ona je u zadnjoj utrci imala startni broj 53!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije