Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK Dvoransko prvenstvo kao uvretira u nastavak 1. HNL-a

Miše: Motivirani smo, želimo na modre već u Višnjiku

07.01.2009.
u 18:25

Da se treneru može dodijeliti trofej hajdučko srce, Ante Miše vjerojatno bi ga dobio u trajno vlasništvo. I u zadarskom Višnjiku Torcida je ovacijama dočekala trenera od kojega se očekuje da Hajduku vrati naslov prvaka nakon četiri godine.

U sličnom statusu božanstva bio je i Zoran Vulić 2001. godine kada ga je na povratku iz Varaždina s titulom dočekao cijeli Split. Tada je Hajduk još dulje čekao naslov, čak šest godina.

Hoće li Hajduk ovako euforično i moćno kao na Dvoranskom prvenstvu izgledati i 22. veljače protiv Dinama?

- U Zadar smo došli osvojiti prvenstvo! - kazao je Miše.

- Imamo igrače koji se odlično snalaze na umjetnoj travi, Ibričića, Tomasova, Gabrića, Jerteca, Tičinovića..., a imamo i odličan ambijent. To je svakako dobar uvod za početak priprema i proljetni nastavak. Ohrabrenje uoči derbija, ali on neće odlučiti prvenstvo.

Miši se Dvoransko prvenstvo fantastično nadovezalo na jesenski niz pobjeda. Publika i u četvrtak očekuje Hajdukov šou u Višnjiku, a onda i predigru velikoga derbija s modrima, na umjetnoj travi.

- Želim Dinamo i ovdje! Mi smo spremni za taj susret, motivirani smo, jer Dinamo je ipak naša najbolja momčad, a u Višnjiku se osjećamo kao na Poljudu. Zadrani su ipak većinom hajdukovci.

Marin Tomasov nameće vam se od prve utakmice. Čeka li ga mjesto u prvih jedanaest?

- Ne čeka! Ni njega, ni Brkljaču. Ja imam formiranu momčad koja je sjajno okončala jesenski dio i s njima ću, ako ne bude nepredviđenih problema, početi i proljetni dio. A Tomasov i Brkljača se tek trebaju nametnuti, izboriti za pozicije.

Zašto je Hajduk u najavama nastavka sezone glasniji od Dinama, a modri su ipak prvi. Možete li si priuštiti podcjenjivanje prvaka?

- Ja nikada nisam rekao «Hajduk će biti prvak». Ne mislim se razbacivati takvim izjavama, jer znam da nas čeka bespoštedna bitka za naslov prvaka, u koju oba suparnika ulaze s podjednakim izgledima. A ako je netko iz našega tabora možda izazvao Dinamo nekom izjavom, to je naše pravo. Optimisti smo, jer smo igrali dobro i stvorili odlično ozračje.

Kakva su vam igračka iskustva s Dinamom?

- Jednom nas je Šuker pokopao u bivšoj državi, a otkad je Prve HNL, nikada od njih nisam izgubio na Poljudu! Nadam se da ću tako nastaviti i kao trener. A u Zagrebu sam i gubio i pobjeđivao. Primjerice, igrao sam 2001. godine u Maksimiru, kada je Gračan s Hajdukom pobijedio, a 2003., kada je Rapaić zabio za pobjedu, bio sam među pričuvama - zaključio je Ante Miše, koji će tek 12. siječnja imati na okupu kompletnu momčad, s Rubilom, Živkovićem, Andrićem, Skokom i Kalinićem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije