Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI BORBE

Miočić protiv Cormiera ide po pojas prvaka: Ovo me samo motivira

Stipe Miočić i Daniel Cormier
Foto: Screenshot/UFC/Fightsite
17.08.2019.
u 22:17

Hrvatski borac, inače vatrogasac, ne opterećuje se tim stvarima. Razmišlja samo o tome što će biti u oktogonu, a činjenica da su obojica polivalentni borci upućuje na veliku i zanimljivu borbu

Čeka nas samo još nekoliko sati do borbe koju je Stipe Miočić (18-4) čekao gotovo deset tisuća sati, odnosno 387 dana, a ujedno toliko i ostao izvan UFC-ova oktogona. Sad u borbu protiv Daniela Cormiera ulazi kao izazivač, bez ičega u svojem posjedu.

Njihova borba bit će šlager večeri UFC 241 spektakla u kalifornijskom Anaheimu. Tijek borbe za svjetskog teškaškog prvaka u slobodnoj borbi pratite uživo na portalu Večernjeg lista.

Stipe Miočić i Daniel Cormier
1/4

– Napravit ću ono što inače radim. Ući u kavez, odraditi svoj posao i izići s pojasom oko pasa. 'And still!' Kvragu, nisam još navikao da nisam više prvak – zbunio se Miočić frazom koju je naviknuo slušati nakon svojih borbi.

Prvak je Daniel Cormier (22-1, 1 NC). Čovjek koji je od Stipe lani u srpnju preuzeo pojas šokantnim nokautom na kraju prve runde. Rat preko društvenih mreža koji je tvaj dvojac vodio (doduše više Cormier) uoči jednog od najvećih uzvrata u povijesti postaje nebitan kad se čuje zvono za početak prve runde.

Postaje bitno samo tko je snalažljiviji i pametniji u borilištu, predispozicije i vještine nisu upitne, radi se o dvije legende tog sporta. Već sada to možemo reći.

Međutim, nakon trinaest mjeseci Stipine pauze, jedna je od Cormierovih uvreda pomogla američkom Hrvatu prije uzvrata. Rekao je jednostavno da Stipe nije dovoljno dobar, a Miočić je bio jasan.

– Posebno sam motiviran zbog toga. Ne znam zašto je to rekao.

Da je favorit, Miočiću ne priznaju ni kladionice. Koeficijent na pobjedu prvaka Cormiera je 1.70, a koeficijent na Miočićevo slavlje je 2.10. U najvećem broju slučajeva “bookmakeri” u obzir uzimaju i vrijeme odsutnosti iz oktogona, a budući da se Cormier u međuvremenu borio još jednom (protiv Derricka Lewisa) to mu ide u korist.

Hrvatski borac, inače vatrogasac, ne opterećuje se tim stvarima. Razmišlja samo o tome što će biti u oktogonu, a činjenica da su obojica polivalentni borci upućuje na veliku i zanimljivu borbu.

Baš radi toga taktičke su pripreme u oba kampa bile izrazito zanimljive i naporne jer se puno lakše pripremiti za nekog čistog udarača kao što je Francis Ngannou. Istina, opasno je, ali barem znate protiv čega se borite.

Možda ćemo gledati makljažu u stojećem stavu, a možda i pravi hrvački rat. Teško je predvidjeti tko bi u čemu mogao imati prednost, bez obzira na njihov pedigre.

>> Pogledajte nježniju stranu Cro Copa

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije