Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba s Ngannouem

Miočić: Obranit ću naslov prvaka, a onda želim što prije u Hrvatsku!

Stipe Miočić i Francis Ngannou
Foto: Fightsite
1/8
19.01.2018.
u 10:11

“S Cro Copom sam i dalje u kontaktu. Dopisujemo se SMS porukama. Uvijek si poželimo sreću jedan drugome prije mečeva, on je sjajan čovjek i borac i stvarno ga cijenim"

Iako je njegov raspored posljednjih dana pretrpan poput šipka razno raznim promotivnim obavezama prema svom poslodavcu, UFC prvak Stipe Miočić je pronašao pola za Fight Site i ekskluzivni intervju.

“Vatrogasca” ovog vikenda u Bostonu na UFC-u 220 čeka dvoboj protiv zastrašujućeg Kamerunca s dinamitom u rukama i navodno najjačim izmjerenim udarcem na svijetu – Francisa Ngannoua!

Ukoliko uspije pobijediti 120 kilograma teškog nokautera, Miočić će i statistički postati najuspješniji prvak teške kategorije u povijesti. Nikada prije, naime, niti jednom teškašu u 25 godina postojanja elitne organizacije nije uspjelo tri puta obraniti titulu. Stipe bi mogao postati prvi!

Osjećaš li posebnu energiju uoči ovog meča koji je bez sumnje najvažniji u tvojoj profesionalnoj karijeri do sada?

“Da, osjećam da je ovaj meč posebno bitan i velik. Definitivno se osjeća da je veći nego moj posljednji nastup protiv Dos Santosa. Ali nekako opet, svaki moj novi nastup u UFC-u je bio sve veći i veći, bitniji i bitniji. Ali ako govorimo o rekordu i o tome hoću li ga srušiti, ja ne razmišljam na taj način. Moja briga je meč i pobjeda protiv Ngannoua. Tako da ne smijem unaprijed razmišljati o rekordu, nego se brinem samo kako najbolje odraditi dvoboj u subotu. Ako pobijedim Ngannoua, ujedno ću i srušiti rekord.”

Znamo da imaš strašan tim iza sebe koji uvijek priprema nešto novo. S obzirom na dužu pauzu od posljednjeg meča, možemo li očekivati još boljeg i usavršenijeg prvaka?

“Svaki put sam sve bolji i bolji. Imam sjajan tim, vjerujem da je to najbolji tim na svijetu koji uvijek zna što je najbolje za mene i kako se najbolje spremiti za neki meč. Radili smo na mnogim stvarima, a posljednja dva mjeseca radimo specifično na pripremi za ovaj dvoboj. Jako dobro sam spreman, pripreme su prošle odlično pa možete, baš kao i svaki put do sada, od mene očekivati još bolji nastup i novi napredak. Točno što, sada ne mogu otkrivati, vidjet ćete u subotu.”

Smeta li te to što si vječni “underdog”?

“Iskreno ne. Već sam se naviknuo na to do sada. Gledajte, već sam odradio stvarno mnogo mečeva u UFC-u i gotovo svaki put sam bio ‘underdog’, neovisno o tome što sam redom pobjeđivao u svim tim mečevima. Tako je, kako je. Ne mogu razbijati glavu oko toga, moram se koncentrirati na važniji posao, a to je ono što ću pokazati u kavezu.”

Jesi li se čuo s Mirkom uoči ovog meča?

“S Cro Copom sam i dalje u kontaktu. Dopisujemo se SMS porukama. Uvijek si poželimo sreću jedan drugome prije mečeva, on je sjajan čovjek i borac i stvarno ga cijenim. Znam da, ukoliko nešto trebam, uvijek mi je na raspolaganju i uvijek ga mogu nazvati. On zna da može nazvati mene.”

Možemo li očekivati da bi nakon pobjede protiv Ngannoua mogao ponovno doći u Hrvatsku?

“Možete očekivati da ću vrlo vjerojatno doći u Hrvatsku. U ovom trenutku vam ne mogu specificirati kada će to točno biti, ali ako me sada pitate, to bi se trebalo vrlo brzo realizirati. Nadam se da će biti što prije. Vi ćete biti prvi koje ću obavijestiti kada stižem.”

Što je još rekao Stipe Miočić pročitajte na Fight Siteu.

Komentara 4

DU
Deleted user
11:18 19.01.2018.

Sretno Stipe!

KE
kentie
11:39 19.01.2018.

Stipe uz tebe smo sto posto...pobjeda je tvoja...

PI
pinkec
19:45 19.01.2018.

Stipe još jednom potvrdi da si najbolji na svijetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije