Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVIJEK PODCIJENJEN

Miočić ne zaslužuje takav odnos! 'Kako je moguće da si tako dobar prema svima?'

Stipe Miočić
Instagram
26.03.2021.
u 17:45

Ponovno autsajder, ponovno u ulozi nekoga tko kao da išta više mora dokazivati ljudima oko sebe.

Stipe Miočić branio je titulu UFC-ova prvaka u teškoj kategoriji četiri puta, od toga triput zaredom, ali još uvijek je podcijenjen. Ne samo na kladionicama već i od strane organizacije koju zastupa.

Uspješan u sportu, poslu i privatnom životu, pun respekta prema svima oko sebe, jednostavno nije zanimljiv. Kako predsjedniku UFC-a Dani Whiteu, tako ni medijima, navijačima... Jest kao borac, jest kao osoba koja pomiče granice, ali prije svakog njegovog dvoboja za titulu osjeća se zadrška.

Kako bi poznati MMA komentator Joe Rogan rekao, on je tip kojeg biste pola sata poslije meča mogli vidjeti kako na autobusnoj stanici čeka autobus.

Foto: Instagram/Stipe Miočić

I sad prije uzvrata s Francisom Ngannouom, kojeg je prije tri godine maestralno svladao, je tako. Ponovno autsajder, ponovno u ulozi nekoga tko kao da išta više mora dokazivati ljudima oko sebe. Kladionice mu protivnika vide kao favorita, mediji mu posvećuju manje pažnje, baš kao i UFC u samoj promociji meča.

- Vjerujem da je svima postalo očito da UFC navija da izgubim. Osjećam manjak respekta s njihove strane - rekao je Stipe 2018. uoči prve borbe s Ngannouom.

Njega osobno to iznimno motivira, što se vidi po rezultatima koje ostvaruje pa je možda dobro da se tako odnose prema njemu. Ima priliku u miru, daleko od tog cirkusa koji ga gura od sebe, trenirati i pripremati se za dodavanje nove crtice u MMA povijesti.

- Kako je moguće da si tako dobar prema svima? To je sjajno. Ali ovaj put ću pobijediti, vratit ću ti za prvu borbu. Koja je, moram reći, bila dobra - kazao je prije dvadesetak dana Ngannou pred upaljenim kamerama.

 

Miočić se na to samo dječački smijao, onako iskreno. Na što i tamnoputi gorostas uzvraća istom mjerom - iskrenim osmijehom. Ni njemu verbalni delikt kakav neslužbeno zagovara UFC nije najdraži. Stoga, nekako se čini da će White izgubiti tko god pobijedi. Samo, sa Stipom, osjeća, gubi više.

Jer, Ngannou je fizički impozantan, njegova pojava, teški udarci i nokauti prodaju virtualne ulaznice, privlače sponzore i prodaju UFC-ove proizvode. Miočić nije te sreće, nekako uvijek po strani prati tu pompu oko svojih protivnika, kako god se zvali. I ide po svom... A znamo kako to na kraju ispadne!

Također, nadajmo se da on zna i da "tamo daleko" ima vjernu bazu navijača, spremnih probdjeti noć da ga gledaju u novom pohodu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije