Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Ministrica Brnjac: Da Kninu nismo financirali atletsku stazu, Čeko bi otišao u SAD

Vlada će sufinancirati 23 infrastrukturna projekta u sportu, a u toj brojci najviše je nogometnih igrališta (7), sportskih dvorana (5) i atletskih staza (4)
12. listopada 2020. u 22:45 3 komentara 285 prikaza
Potpisivanje ugovora za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac potpisala je 23 ugovora o sufinanciranju igradnje, građevinskih zahvata i opremanja sportskih objekata u 2020. godini.

- Usprkos tome što nam je ova godina donijela izazove na koje nismo računali ipak smo osigurali sredstva za ulaganje u sportsku infrastrukturu. Vlada Republike Hrvatske još je u prošlom mandatu prepoznala važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu, a prvi veliki projekt bio je izgradnja atletske staze u Kninu 2018. zahvaljujući čemu danas na toj istoj stazi svoje uspjehe gradi naš mladi atletičar Marko Čeko koji je odlučio ostati u Kninu iako je imao ponuda iz Amerike - rekla je ministrica Brnjac koja se, nakon turističke sezone, sada više bavi sportskom problematikom.

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen IZRAVAN CRVENI? VIDEO Stravičan lom noge na utakmici, stadionom su odzvanjali krici...

Ukupni iznos Vladinih ulaganja kroz ove tri godine iznosi 31 milijun kuna, a za ova 23 projekta izdvojeno je 9,68 milijuna kuna koji su podijeljeni nakon provedenog javnog poziva. Najviše, po 700.000 kuna, dobili su Grad Umag (za rekonstrukciju sportskog igrališta) i Grad Vis (izgradnja školske sportske dvorane), a potom Grad Daruvar za sanaciju i opremanje sportskog borilišta (559.762 kuna). Gradu Novalji dodijeljeno je 520.000 kuna za rekonstrukciju terena za odbojku na pijesku, Gradu Čakovec pola milijuna kuna za uređenje pomoćnog nogometnog terena, a na račun Grada Krapine sjest će 499.988 kuna za izradnju nogometnog terena s umjetnom travom.

Nogometna lopta UGANDA Mladi nogometaš na utakmici pretučen na smrt zbog gola...

Čak sedam projekata uključuje izgradnju ili rekonstrukciju nogometnog igrališta, u pet slučajeva je u pitanju obnova ili opremanje sportske dvorane, a na ovom javnom natječaju sredstva su dobila i četiri projekta za rekonstrukciju i opremanje atletske staze

Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Učitelj:

    ministrica brnjica

  • Beskucnik:

    Grad Umag Novalja Vis Cakovec Krapina ..jel se to netko šali , sta u Slavoniji sport ne postoji , Uljanik 3maj , tunel kod Makarske ,besplatan , a cestarina kod Dakovo Osijek se naplacuje , eto ukinite cestarinu , pa ... prikaži još! ce sportasi iz Slavonije koji treniraju atletiku u Osijeku , imat bolje rezultate , stvarno mi se cini da je Slavonija kolonija za Hrvatsku , dok IDS vuce za Istru , Slavonija propada

  • Blender:

    25% PDV na hranu govori sve kakvi ste ljudi i o kome i cemu brinete!