Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA Villarreal preko Intera u polufinale

Milan i Villarreal u polufinalu Lige prvaka

nog-milan-txt.jpg
import
04.04.2006.
u 22:45

Više od sat vremena držao je Lyon Ancelottijevu momčad u mat poziciji, imao rezultat koji mu je jamčio mjesto u povijesti. I onda se san o prvom polufinalu u Ligi prvaka rasplinuo u samo nekoliko minuta. Filippo Inzaghi svojim je drugim pogotkom u 87. minuti razgalio prepuni San Siro koji je već bio utihnuo pomirivši se s ispadanjem i odveo Milan u polufinale.

Pogodak Andrija Ševčenka u sudačkoj nadoknadi za konačnih 3:1 samo je bio dodatna sol na ranu momčadi Gerarda Houlliera.

No, druga momčad sa San Sira nije imala svoju večer. Inter je na El Madrigalu poražen od Villarreala (0:1), pa je španjolski debitant u Ligi prvaka dosanjao svoj san. “Žutu podmornicu” u polufinale je odveo Arruabarrena pogotkom u 59. minuti.
- Teško je naći riječi nakon takve utakmice osim da smo sami krivi za poraz - istaknuo je Interov kapetan Javier Zanetti.

Sinoć je momčad Lyona imala još jedan odličan nastup, potvrdivši se kao pravo osvježenje Lige prvaka.
Predvođenu Juninhom, francusku su momčad tek minute dijelile od prvog nastupa u polufinalu najprestižnijeg nogometnog natjecanja. Odlični brazilski veznjak izveo je slobodnjak nakon kojeg je Diarra postigao izjednačujući pogodak, gradio igru i potpuno zasjenio svog sunarodnjaka Kaku, koji, najblaže rečeno, nije imao svoju večer. Baš kao i vratar brazilske reprezentacije Dida koji se mogao pretvoriti u tragičara najvažnije Milanove utakmice ove sezone.

Kod izjednačujućeg pogotka Lyona odletio je u prazno, a tijekom cijele utakmice bio je jako nesiguran. A iz očajnika u vjerojatno najsretnijeg čovjeka na svijetu pretvorio ga je upravo Inzaghi koji je bio dvostruki strijelac (25. i 87. minuta). Iako dva pogotka razlike sugeriraju kako je Milan superiorno izborio polufinale, mnogi će reći kako se talijanska momčad provukla.

Bilo kako bilo Ancelottijeva momčad u polufinalu će snage odmjeriti s boljim iz večerašnjeg ogleda Barcelona - Benfica, dok će Villarreal svog protivnika saznati nakon završetka utakmice Juventus - Arsenal. Rezultati uzvratnih četvrtfinalnih utakmica: Milan - Lyon 3:1 (prva utakmica 0:0), Villarreal - Inter 1:0 (1:2)


Villarreal - Inter 1:0

Nogometaši španjolskog Villarreala u uzvratnom su dvoboju četvrtfinala Lige prvaka pobijedili Inter 1:0, te se ukupnim rezultatom 2:2 zbog pogotka postignutog u gostima plasirali u polufinale. Strijelac jedinog pogotka bio je Arruabarrena u 59. minuti utakmice. Plasmanom među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta "Žuta podmornica" je ostvarila najveći uspjeh u povijesti kluba. Prije dvije godine u svom prvom nastupu u nekom od europskih Kupova stigli su do polufinala Kupa UEFA. Ove sezone načinili su još veći podvig - u prvom nastupu u Ligi prvaka izborili su plasman među četiri najbolje momčadi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije