Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Momčad Mercedesa

FOTO Mick Schumacher odao počast legendarnom ocu i oduševio fanove

VAE, FIA, Formel 1, Grosser Preis von Abu Dhabi
Foto: EXPA/ Hasan Bratic
1/3
16.02.2023.
u 14:05

Mick Schumacher rezervni je vozač Mercedesa, a sezona F1 počinje 5. ožujka

S obzirom na to da uskoro počinje nova sezona formule 1, Mercedes je jučer predstavio svoj novi, crni bolid. 
Uz glavne vozače Lewisa Hamiltona i Georgea Russella, na predstavljanu je bio i Mick Schumacher koji je rezervni vozač Mercedesa. Ono što je svima zapelo za oko jest izbor Mickove kacige. Naime, odlučio je odati počast svom ocu Michaelu, inače sedmerostrukom svjetskom prvaku F1. 

Podsjetimo, legendarni njemački vozač nastradao je na skijanju u Francuskim Alpama 2013. godine kada je pri padu udario glavom u kamen. Nakon toga stavljen u induciranu komu, probudio se, a otkako je prebačen u obiteljsku kuću u Švicarskoj, u javnost izlazi jako malo informacija o njegovom stanju.

Bilo kako bilo, imao je velik utjecaj na mnoge vozače formule 1 pa tako i svog sina Micka koji je u Mercedes stigao iz Haasa.

Mick će ove sezone nositi istu kacigu kakvu je nosio sedmerostruki prvak u Mercedesu u kojem je završio F1 karijeru (2010. -2012.). Zlatna kaciga bila je ukrašena crnim zvjezdicama na vrhu i ima Mercedes logo u sredini.

Foto: Instagram

Fotografiju je objavio na Instagramu, a navijači su oduševljeni njegovim potezom.

Nova sezona Formule 1 će započeti Velikom nagradom Bahreina 5. ožujka, a momčadi će s testiranjima na stazi Sakhir započeti u nadolazećem tjednu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije