Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala

Argentina u 118. minuti srušila Švicarsku i rastužila Federera

Argentina - Švicarska
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
01.07.2014.
u 21:02

U četvrtfinalu će Messi i društvo igrati protiv pobjednika susreta Belgija - SAD

Nogometaši Švicarske ni u sedmom međusobnom susretu protiv Argentine nisu uspjeli doći do pobjede. U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu 'gaučosi' su pobijedili 1:0 pogotkom Di Marije dvije minute prije kraja drugog produžetka. Naravno, sjajno mu je pritom asistirao Lionel Messi.

Drmić se osramotio

Uoči susreta izbornik Švicarske Ottmar Hitzfeld je doznao vijest da mu je preminuo brat, ali svejedno je odlučio ostati uz svoju reprezentaciju i sjajno je postavio igru. U prvom dijelu švicarska je potpuno uspavala Argentince koji nisu stvorili niti jedni izglednu priliku. S druge strane, Švicarci su imali dvije sjajne prilike, prvo je Romero odlično obranio udarac Xhake, a u 39. minuti Drmić je propustio priliku utakmice. Izbio je sam na vratara, ali se odlučio na lob i ispao smiješan. U nastavku se Argentina probudila, ali pokušaji Higuaina, Messija i Palacija nisu pronašli put do mreže.

"Pomalo sam nervozan", napisao je u tom trenutku na Twitteru Roger Federer, koji je objavio fotografiju kako s ručnikom na glavi gleda utakmicu.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

U produžecima nije bilo prilika, a kad su svi očekivali jedanaesterce, odigrala se prava drama. U 118. minuti Messi je sjajno povukao kroz nekoliko igrača i dao loptu na stranu za Di Mariju, koji lijepim udarcem zabija za vodstvo i baca u delirij svoje navijače koji su ispunili 90 posto stadiona. Samo nekoliko minuta kasnije Švicarci su se zamalo vratili, ali je Dzemaili s dva, tri metra od gola pogodio vratnicu. U posljednjim sekundama Shaqiri je imao slobodan udarac na rubu kaznenog prostora, ali je pogodio živi zid, a sudac označio kraj.

Igrači Argentine potrčali su si u zagrljaj, slavili su kao da su osvojili naslov prvaka.

Švicarska nastavila tradicije

Švicarska je tako nastavila dvije neugodne tradicije; još od 1954. godine nije prošla u četvrtfinale SP-a, a baš nikad nije zabila gol u produžecima na SP-u. Argentina od 1994. uredno prolazi ovu fazu natjecanja, a s Messijem je postala nepobjediva. Lionelu je današnji nastup bio 90. za reprezentaciju, a 'gaučosi's njim u sastavu ne znaju za poraz u posljednjih 25 utakmica.

Dodajmo i da je ovo bila četvrta od sedam dosad odigranih utakmica osmine finala koja je išla u produžetak. Isto tako, moramo primijetiti da nakon prva dva kola i sjajnog nogometa kojeg smo gledali, utakmice postaju sve manje zanimljive, a pada i puno manje pogodaka. Naravno, i ulog je velik, ali svejedno smo očekivali više od brojnih zvijezda koje su u Brazilu...

>>Nevjerojatno! Messijev djed oštro kritizirao svog unuka

Komentara 24

Avatar Matija22
Matija22
18:33 01.07.2014.

Kosovo će pobjedit Argentinu

MI
Milivoje
20:54 01.07.2014.

svickosovari igrali dobro, svaka im cast

MI
Milivoje
20:59 01.07.2014.

taj shaqiri, je genije, xhaka je ok, behrami moze, mehmedi super igra, seferovoq daje dobro sve od sebe, drmic rastura, bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije