Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zeleno svjetlo iz Ženeve

Medvjedi uz Barcu i Bocu jedini u svijetu s logom Unicefa

Medveščak Unicef (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/5
24.08.2010.
u 14:59

Glasnogovornici Unicefa postali su Alan Letang i John Hećimović, a sponzorstvo će klub platiti 45.000 kuna i udjelom od prodaje suvenira.

Nogometaši Barcelone, Boca Juniorsa i – hokejaši Medveščaka! To su jedina tri kluba u svijetu koja će u novoj sezoni na dresovima ponosno nositi logotip Unicefa. Medvjedi su i službeno postali partneri vodeće svjetske organizacije koja se brine o pravima i potrebama djece.

– Na ovom projektu radili smo intenzivno šest mjeseci. Suradnja Medveščaka i Unicefa traje od lani, kada smo, uz neke zajedničke akcije, prikupljali i sredstava za pomoć stradalima u Haitiju. Nije lako dobiti status partnera, a dozvola za to morala je stići iz samog sjedišta organizacije u Ženevi. Ovo je velika stvar za klub. Uz aktivne promocije akcije Stop nasilju među djecom, klub će za nju prikupljati i novčana sredstva. Nije nam određeno koliki taj iznos treba biti – riječi su glasnogovornika medvjeda Ranka Vučinića.

Unicefu ide prihod od 50 ulaznica (po 30 kuna, dakle 45.000 kuna u sezoni) sa svake utakmice, koje će se prodavati u Unicefovoj trgovini u Ilici 8, kao i dio od prodaje klupskih dresova i rekvizita na istome mjestu. Glasnogovornicima Unicefa jučer su imenovani Medveščakovi igrači, kapetan Alan Letang i John Hećimović. To je tek jedna stepenica više od statusa ambasadora Unicefa, koju imaju Barcina zvijezda Lionel Messi ili hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Inače, iz kluba je stigla potvrda da više nema prodaje godišnjih ulaznica za novu sezonu koja počinje 10. rujna.

– Prodane su sve 1563 godišnje ulaznice, većina je prodana još do početka travnja – otkriva Vučinić.

– Broj ulaznica koje će u slobodnu prodaju bit će premali u odnosu prema interesu koji postoji, i to je za nas velik problem. U novoj sezoni vidjet ćete mlađu i još bolju momčad – najavljuje Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka, koji je na novoj rang-listi najboljih europskih klubova skočio za 135 mjesta, sa 280. na 145. poziciju.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
postman
19:08 24.08.2010.

još malo pa zabava počinje :-)

ZM
zmaj5
21:39 24.08.2010.

Mjesto gdje se opustim i zaboravim brige na kratko,jedva čekam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije