Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak hokeju

Medveščakovci na odmoru: Uživali na Maldivima, plakali zbog obitelji...

Saša Martinović
Foto: Privatni album/VL
06.02.2014.
u 14:56

– Bilo je neopisivo uzbudljivo i emotivno. Djedov brat prvi me put vidio, a mog tatu nakon gotovo 50 godina. Izgrlili smo se, a naravno da je bilo i suza

Maldivi, Vancouver, Toronto, Stockholm, Amsterdam, samo su neki od gradova koje su u sedmodnevnoj pauzi posjetili hokejaši Medveščaka. Najemotivnije je bilo hrvatskom Kanađaninu Marku Katicu koji je prvi put vidio svoje rođake u Generalskom Stolu.

– Moj je djed rođen 1938. u Generalskom Stolu, a u Kanadu se odselio 1956., odmah nakon punoljetnosti. Sada sam prvi put vidio kuću i imanje na kojem je živio te upoznao njegova brata. Bili su i mama i tata koji su upravo stigli iz Kanade – rekao je Mark i dodao:

– Bilo je neopisivo uzbudljivo i emotivno. Djedov brat prvi me put vidio, a mog tatu nakon gotovo 50 godina. Izgrlili smo se, a naravno da je bilo i suza.

Katic kaže da se u njihovoj kući rijetko govorio hrvatski, no otkrio je jednu zanimljivost: – Djedova sestra uvijek je u kuhanju koristila vegetu, to joj je bio jedini podsjetnik na Hrvatsku. Sada i ja uvijek kuham s vegetom.

Od svih igrača Medveščaka najtoplije je bilo Saši Martinoviću koji je bio na Maldivima.

– Bilo je lijepo, temperatura je bila 32 stupnja. Svaki dan kupanje od jutra do večeri, uživanje na brojnim pješčanim plažama, u prekrasnom plavom moru. Bio sam s djevojkom Hanom – rekao je Saša i dodao:

– Znam da je u isto vrijeme na Maldivima bila i Severina, ali nismo je vidjeli.

Mark Dekanich je pak tijekom pauze ukupno u avionima proveo više od 24 sata, odnosno preletio je 20.000 kilometara:

– Bio sam kod kuće u Vancouveru, zaželio sam se obitelji. Isplatilo se iako su me ubili komercijalni letovi i višesatna čekanja na presjedanja. Naviknuo sam na blagodati čarter-letova u Medveščaku.

>>Gojanović: Brzo smo postigli uspjeh, Rusi nam već zavide

Komentara 2

DI
duncan_idaho
15:30 06.02.2014.

i u kanadi se teško živi. evo ovaj je čovjek tek sad skupio dovoljno novaca za kartu da posjeti rodbinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije