Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VILLACHU SLAVILI 4:3

Medveščak bez četvorice do gostujuće pobjede!

medveščak
Autori: T.S., Karlo Ledinski
22.11.2009.
u 20:28

Nakon slavlja u Ledenoj dvorani protiv Bečana, hokejaši Medveščaka jubilarnu desetu pobjedu (4:3) upisali su kod četvrtoplasirane momčadi VSV. Najzaslužniji za slavlje u Villachu bio je Martin s dva pogotka.

Villachu, petoplasiranoj momčadi lige, ovo je bio peti domaći poraz u 13. utakmici. Nakon deset kola vodeća momčad lige u katastrofalnom je padu: izgubili su Austrijanci pet od posljednjih šest utakmica.

 

Gubili su Zagrepčani 1-0 sve do 35. minute, kada je na 1-1 s igračem više na ledu izjednačio Aaron Fox. Poveli su potom gosti 2-1 pogotkom Mikea Oulettea u četvrtoj minuti posljednje trećine, koja je završila 3-2 rezultatom u korist Medveščaka.

Uspjeli su domaći još jednom izjednačiti, no Conrad Martin (drugi put s igračem više) i Thomas Guidarelli odveli su dvoboj u sigurnu završnicu golovima u 49. i 51. minuti. Smanjio je Villach minutu i pol prije kraja. Nije uspio izjednačiti.

Opet je najveći mogući posao odradila prva napadačka linija trenera Enija Sacilotta: Thomas Guidarelli i Mike Oulette ostvarili su učinak od gola i dviju asistencija, dok je John Hecimovic dodao asistenciju kod ključnoga, četvrtog gola. Aaron Fox, vođa drugog napada, upisao je po gol i asistenciju.

Igračem utakmice ipak se može proglasiti golman Medveščaka Robert Kristan, koji je skinuo Austrijancima 47 udaraca u okvir gola (94%).

– Ovo mi je najdraža pobjeda ove sezone. Pobijedili smo u gostima Villach, klub s kojim smo najveći prijatelji i koji je lobirao da uđemo u EBEL – rekao je Ljubić.

Pobjeda je tim veća jer su medvjedi opet igrali bez četvorice ozlijeđenih igrača - Mlađenovića, Žagara, Lovrenčića i Sandrocka, koji je na zadnjoj utakmici istegno mišić rebra.

Odlična vijest za Medveščak je što su se sinoćnjom pobjedom odvojili na pet bodova od Olimpije, glavnog konkurenta za 8. mjesto.

– Odlično smo igrali obranu, i braniči i napadači. Jedino tako može se pobijediti austrijska momčad na njihovom terenu – rekao je sportski direktor Medveščaka Dragutin Ljubić. 

Ključne riječi

Komentara 2

FI
FilipAVS19
20:46 22.11.2009.

Nije Martin dao dva gola, već je jedan dao Fox. Isprva su pogriješili ! Bravo Medveščak!!! U Villachu rijetko tko dobiva

KO
kobrica
22:16 23.11.2009.

Gdje si Lynx? Jesi se \"navlažio\" nakon što si čuo za pobjedu UVOZNIH medvjeda? hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije