Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak sve bliži

Mavrović: Idući tjedan idem k menadžeru, volio bih opet u ring

'20.02.2013., Slavonski Brod - Na poziv Pere Veocica, predsjednika slavonskobrodskog boksackog kluba, Zeljko Mavrovic boksao je sa Brodjanima.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL'
'Ivica Galovic/PIXSELL'
20.02.2013.
u 20:52

– Nakon neuspjeha s prijašnjim poslom, dvorana mi je donijela unutarnji mir

Jedna mala parnica na Trgovačkom sudu vezana uz njegov prijašnji posao s poljoprivredom u okolici Požege dovela je Željka Mavrovića u Slavonski Brod. Šaka sa Srednjaka ispunila je obećanje dano svom prijatelju i kolegi Peri Veočiću, treneru i sportskom direktoru brodskog kluba, kako će za prvog posjeta gradu na Savi odraditi sparing s njegovim borcima. Bio je to njegov prvi izlazak u ring poslije posjekotine iznad oka, koju je zaradio u nedavnom nadmetanju s Mirkom Filipovićem.

Mogao bih u meč

– Dečki su dali sve od sebe, ispucali se i ispuhali. Bilo bi još ljepše da smo imali malo više vremena za eskivažu, obranu i kretanje po ringu. Jedan je htio izaći već nakon prve runde, ali rekao sam mu: \"Nemoj, ostani, dovoljno sam iskusan da te neću ozlijediti\".

Dozirao sam sparing na način da sam spuštao letvicu uvijek kada bih vidio da su posustali. Ako sam ih koji put i piknuo, gledao sam da to, kako kažu naši istočni susjedi, bude više \"vaspitno\" – smije se.

Neizbježno pitanje bilo je ono vezano za \"pravi\" povratak u ring. Mavrović sam za sebe kaže da je u solidnoj formi i kako je već mogao i krenuti s nekakvim lakšim mečevima. Međutim, on prije svega ima jedan osobni izazov – da kroz sport još jednom testira samog sebe.

– Nakon neuspjeha s prijašnjim poslom, dvorana mi je donijela unutarnji mir i pokazala mi da imam dovoljno strpljenja, radne discipline i spremnosti na bol i odricanje. To je bio moj prvi cilj i ja sam ga već ostvario, tako da sada s novim uzletom i ponosom prema samome sebi mogu krenuti dalje kroz život, bez obzira na to na koju će me stranu put odvesti – ističe Mavrović.

Boksač koji je u karijeri prekinutoj prije 14 godina ostvario 27 pobjeda u 28 nastupa rekao je kako prije donošenja definitivne odluke o povratku mora razgovarati sa svojim bivšim promotorom Wilfredom Sauerlandom, s kojim se još nije sastao i kojeg idući tjedan namjerava posjetiti u Njemačkoj.

Samo na konkretnu šansu

– Volio bih se ponovno naći među konopcima, ali ta odluka može doći samo ako se ukaže konkretna prilika. Jedna je stvar hoću li svoje tijelo uspjeti posložiti do granice da mogu ozbiljno ući u ring, a druga hoće li biti ljudi koji bi me željeli organizacijski podržati. Ne događa se često da se netko tko je prije nekoliko dana navršio 44 godine vraća u boks. Stoga je cijela ta priča jako kompleksna – zaključio je Mavrović.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
23:00 20.02.2013.

Zelim ti sve najbolje i pobjede!

MA
matildica
21:06 20.02.2013.

fali ti novaca legendo a to nebi trebao biti razlog da se u tako poznim godinama vratiš boksu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije