Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko ime

Matjaž Kek uskoro napušta klupu Slovenije U Hrvatskoj može birati klub, najviše ga žele hajdukovci

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Katar - Slovenija
Igor Kralj/PIXSELL
21.09.2022.
u 21:13

Čini se kako je Kekov odlazak sve izgledniji, a to može ostaviti utjecaj i na naš klupski nogomet.

U grupi 4 skupine B Lige nacija nogometna reprezentacija Slovenije nalazi se u teškoj situaciji. Uoči posljednja dva ogleda zadnji su na ljestvici sa samo dva boda.

U ovom ciklusu ih očekuje dvoboj s prvoplasiranom Norveškom, a zatim će u izravnom dvoboju sa Švedskom pokušati izboriti ostanak u B skupini. Međutim Švedska prije toga igra sa Srbijom i ukoliko tu pobijedi, a Slovenija ne uspije savladati Haalandovu Norvešku bit će to nova katastrofa za slovenski nogomet.

A kad smo kod loših vijesti po njih, čini se da s izborničke klupe odlazi Matjaž Kek. 

- O tome sam već davno pisao, ali sada je sve izglednije: Matjaž Kek će Sloveniju voditi najvjerojatnije samo u dvobojima protiv Norveške i Švedske sljedeći tjedan, nakon čega će završiti svoj drugi izbornički mandat - napisao je slovenski novinar Rok Viškovič na svom Twitter profilu.

Čini se kako je Kekov odlazak sve izgledniji, a to može ostaviti utjecaj i na naš klupski nogomet.

Prije samo nekoliko mjeseci govorilo se o tome da Dinamo pod hitno treba novog trenera, neko etablirano ime koje će se ondje dulje zadržati jer je to ozbiljna ekipa, a Čačić samo privremeno rješenje. Sve to je brzo palo u vodu jer zagrebačka momčad ne pamti kada je igrala u boljoj formi s "privremenim rješenjem" na klupi.

Međutim svi oni koji su tada mirno gledali Dinamove muke, sad su u velikim problemima i usluge jednog stručnjaka kakav je Matjaž Kek dobro bi došle. Naravno, riječ je o Hajduku, Rijeci i Osijeku koji su nedavno svi promijenili svoje trenere. Hajduk i Osijek imaju navodno privremena rješenja, a Rijeka je dovela stranca, iskusnog Sersea Cosmija u nadi da će moći spasiti posrnulu Rijeku u jednoj od najgorih sezona u povijesti kluba.

Kek je u Rijeci zaslužio doživotno poštovanje jer je prvi trener (a i posljednji zasad) koji im je donio naslov prvaka Hrvatske. Spominjao se kao moguće rješenje još kada je Dinamo tražio trenera, spominjao se u Gradskom vrtu kada je potjeran Bjelica, a spominjao se i oko Hajduka koji se nedavno razišao s Dambrauskasom.

Iako su trenutno zadovoljni ili imaju premali uzorak utakmica za analizu, u sva tri kluba koja hvataju Dinamo zasigurno nitko ne bi imao ništa protiv toga da im Kek sjedne na klupu. Osobito jer svi vole spominjati da su veliki klubovi koji zaslužuju veliko ime na klupi, a Kek je jedno od većh imena koje je prošlo kroz domaću ligu te ima i europskog iskustva.

Standings provided by SofaScore

Komentara 4

DU
Deleted user
22:50 23.09.2022.

šta misle u hajduku da će Kek za kikiriki trenirat

AN
ANNY
07:48 22.09.2022.

Najbolji od najboljih, ali ipak ne može raditi čuda.

ZA
!zagreb!
04:14 22.09.2022.

Zašto bi išao u Hajduk kad tamo ni jedan trener ne preživi sezonu. U Rijeci bio 5 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije