Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKI BIZNIS

Bio je u NBA-u, igrao za Cibonu, a iznenadit će vas čime se danas bavi

Mate Skelin
Foto: Igor Soban/PIXSELL
10.01.2018.
u 18:30

– S obzirom na to da Cedevita igra na tri fronte, i da je tu jako puno utakmica i putovanja, uz slastičarnicu i troje maloljetne djece, zaključio sam da moram podvući crtu. To koliko Cedevita sada putuje, to je apsolutno ludilo.

Nakon što je osam godina obnašao dužnost tim menadžera, negdašnji hrvatski internacionalac Mate Skelin (43) jesenas se povukao iz KK Cedevita.

– S obzirom na to da Cedevita igra na tri fronte, i da je tu jako puno utakmica i putovanja, uz slastičarnicu i troje maloljetne djece, zaključio sam da moram podvući crtu. To koliko Cedevita sada putuje, to je apsolutno ludilo. I prošle se sezone nastupalo u tri natjecanja, no tada je ipak postojala zasebna momčad za Prvenstvo Hrvatske, a sada jedna momčad igra sve.

Sinovi također u košarci

Skelinovi klinci imaju 14, 10 i 7 godina.

– Najstariji Andre igra košarku u mlađim kadetima Cedevite, 10-godišnji Ante je u školi košarke Cedevite, a 7-godišnja Natali vjerojatno će igrati odbojku, jer to je za djevojčice najbolji ekipni sport. Uostalom, niz je kćeri od košarkaša igralo odbojku, kćeri Bečića, Čuture, Poljaka, Ušića, a i kći Slavena Rimca trenira taj lijepi sport.

Još nešto nam se čini trendom kada su košarkaši u pitanju, a to je slastičarski biznis. Naime, tim poslom se bave obitelji Marcelić, Bagarić i Skelin.

– Sva trojica igrali smo u Italiji, a znate kakvi su ondje sladoledi. Kao sportaš puno putuješ i puno toga vidiš, a da ne bih otvorio obični kafić, supruga i ja smo se odlučili za slastičarnicu. Ustvari, tu su bitne naše supruge koje naveliko sudjeluju u proizvodnji, a mi smo podrška. Kolače ne pečem, jer pekarskog talenta nemam, ali sam logistička podrška u smislu nabave, transporta...

Slastičarnica obitelji Skelin nalazi se kod bolnice Rebro i zove se Manaske. Otkud takvo ime?

– U njemu su sadržana sva naša imena, Mate, Ante, Andre, Antonija, Natali i Skelin. S obzirom na to da sam igrao u Bologni imamo poseban talijanski sladoled artisan do kojeg ne možete doći tek tako jer je riječ o limitiranoj seriji.

S obiteljskim biznisom, Mate će se sada puno više baviti, no kakvo je to iskustvo bilo raditi kao “tehniko” u našem najjačem košarkaškom klubu?

– Bilo je to super iskustvo. Ja sam to počeo raditi praktički iz tenisica i ispočetka je bilo užasno jer ni pretpostavljao nisam koliko posla ima. Ti moraš sve rješavati, od organizacije putovanja i treninga, preko rješavanja papirologije i brige o strancima do pronalaženja stanova za igrače i rješavanja problematike koja s tim ide.

Je li mu od pomoći bila sezona provedena u Indiani za koje, nažalost, nije zaigrao ni minute?

– To što nisam igrao jest problem, no to je ipak iskustvo za cijeli život i uvijek bih se pitao jesam li pogriješio što nisam barem probao. Uostalom, Indiana je najkošarkaškija savezna država, a Indianapolis je grad u kojem gotovo da i nema kuće koja nema koš. Ja sam ondje bio kada je bila ona skraćena, lockout sezona u kojoj smo izgubili finale Istoka od New Yorka s 3-4, a na mojoj poziciji su te sezone igrali Rik Smits, Dale Davis i Antonio Davis te Sam Perkins pa sam cijelu sezonu proveo na listi ozlijeđenih a da ustvari nisam bio ozlijeđen. U NBA se jako teško nametnuti, pogotovo ako ne dobiješ priliku. Pogledajte samo Hezonjih slučaj koji je igrom slučaja, odnosno ozljeda, dobio priliku i pokazao da ima svoje mjesto u tom svijetu.

U Indiani je sada Bojan Bogdanović, trostruki laureat u Večernjakovoj anketi košarkaša godine.

Popović je neuništiv

– Bojan je dokazana kvaliteta što je on iz utakmice u utakmicu i pokazivao a i prošlo je ljeto odlično igrao i u reprezentaciji i bilo mi je jako teško odlučiti se. No, kad sam već morao, onda sam za milimetar prednost dao Dariju Šariću zbog te neke njegove nevjerojatne energije. Timski je igrač pun volje i želje. On suigrače čini boljima.

Na Skelinovoj top 5 listi našla su se i dva veterana.

Popović je neuništiv, volim tu njegovu hrabrost, uvijek će preuzeti na sebe najvažniji šut. Žorić je pak prvi strijelac ABA lige, igra s puno samopouzdanja i nosi Cibonu. Krušlina sam pak imao priliku upoznati u Cedeviti i znam koliko daje sebe pa je, kao takav, i dogurao do kapetana ove kvalifikacijske reprezentacije. 

Skelinov izbor:

Dario Šarić (Philadelphia) 10

Bojan Bogdanović (Wash./Indiana) 7

Marko Popović (Fuenlabrada) 5

Luka Žorić (Dinamo Sassari) 3

Filip Krušlin (Cedevita) 1

>> Pogledajte skupocjene automobile hrvatskih nogometaša

Mate Skelin
1/2

Komentara 5

Avatar Maribor
Maribor
09:37 11.01.2018.

Slastičarskim biznis poslom se bave obitelji Marcelić, Jusufi, Bagarić, Muriqi, Gaši i Skelin jer zbog kulture, navika i regije pripadaju tom milijeju i udruženom poslovnom pothvatu.

Avatar comandante
comandante
23:33 13.01.2018.

sramota je staviti krušlina na listu crni mate

Avatar Zgubider.
Zgubider.
18:38 10.01.2018.

„...Bio je u NBA-u, igrao za Cibonu, a iznenadit će vas čime se danas bavi...“___Prodaje grimase?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije