Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krstićev izbor

Nemamo razigravače zato što ne žele krvavo raditi 5-6 sati dnevno

08.01.2018.
u 12:30

- Bojan je i dalje naš najbolji košarkaš, što je pokazao i na Eurobasketu. Odličan je šuter, fizički u dobrom stanju i u reprezentaciji uvijek igra dobro

Bivši izbornik Aleksandar Petrović u anketi nije htio sudjelovati. Kako je rekao, ne želi spoznajama iz prve ruke pokvariti sliku u javnosti o nekim igračima, a za Ivicu Skelina je pak bolje da ne glasa odnosno ne izlaže javno svoje preferencije. No, zato se Vladimir Krstić nije ustručavao 10 bodova dodijeliti Bojanu Bogdanoviću.

Šarić izgubio samopouzdanje

- Bojan je i dalje naš najbolji košarkaš, što je pokazao i na Eurobasketu. Odličan je šuter, fizički u dobrom stanju i u reprezentaciji uvijek igra dobro jer ima ogromno samopouzdanje koje nikada ne gubi.

Krstić je na drugo mjesto postavio Šarića.

- Dario je neopravdano ostao bez naslova najboljeg novaka sezone u NBA ligi. Imao je odličnu NBA sezonu, pa tako i završnicu 2017. i zato mi je čudno što je na EP-u igrao slabije nego obično. Jer Dario je dosad za Hrvatsku uvijek igrao odlično. Nažalost, na posljednjem Eurobasketu nije dao najbolje od sebe, kao da je izgubio samopouzdanje.

Od trećeg do petog mjesta su dvojica veterana i jedan supertalent.

- Od svih naših vanjskih igrača, Kruno Simon je igrač najveće igračke širine. Može stvoriti “višak”, ima preciznu ruku, zna igrati leđima okrenut košu i zato ga euroligaši i žele. Žižić je pak igrač kakav nam je na Eurobasketu jako nedostajao. Mlad je, može trčati, odlično igra tzv. pick and roll, dobro skače i možda bi sudbina reprezentacije s njim bila drukčija. Od svih igrača iz domaćih klubova, najdublji trag u 2017. ostavio je Cibonin centar Luka Žorić.

A za tu istu Cibonu nekad je igrao i Vladimir Krstić, a on pripada naraštaju koji pamti posljednji Cibonin nastup u euroligaškom četvrtfinalu.

- Bilo je to u sezoni 1999./2000. i sjećam se da smo u osmini finala eliminirali Kiriljenkov CSKA s dvije pobjede u Moskvi, i jednim porazom u Zagrebu, a potom smo u četvrtfinalu s 0-2 izgubili od kasnijeg europskog prvaka Panathinaikosa za koji su tada igrali Bodiroga, Rebrača, Katash, Fotsis, Gentile, Rogers... A mi smo imali Giričeka, Prkačina, Marcelića, Nicevića, Šarliju...

Visok 184 cm, Krstić je bio pouzdan razigravač, dobra vanjskog šuta i jake obrane, pa nismo mogli ne pitati ga zašto nam je krahiralo stvaranje razigravača?

- Nekoliko je tomu razloga. Ponekad se nekoga prerano proglasi talentom pa ga se pusti da igra i taj se umisli i zapostavi krvavi rad od 5-6 sati dnevno. Osim toga, godinama su u hrvatske klubove na mjesto razigravača dovođeni Amerikanci jer se u domaće nema povjerenja. Važan je, dakako, i mentalni sklop igrača. Pogledajte samo koji je put prošao Stefan Jović. Kalio se u Kraljevu i Kragujevcu, sve to izdržao i sa 25-26 godina postao vrhunski igrač, a baš su to godine kada razigravači sazrijevaju.

Nakon što je igračku karijeru završio s 38 godina, i to u dresu Cedevite koja je tada igrala u Final Fouru Ulebova kupa, Krstić je započeo trenersku karijeru. Radio je najprije u tadašnjem A-2 ligašu Podsusedu te potom dobio poziv iz Osijeka, gdje je i danas.

Hrkač poput Tedeschija

- Radim u rodnom gradu i u klubu koji je jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji na vrijeme plaća igrače. A tako je već godinama, otkako se za taj klub zauzeo Aleksandar Hrkač, uz Emila Tedeschija trenutačno jedini privatnik koji naveliko financira neki košarkaški klub. No, mali je to klub i prisiljen je prodati najbolje igrače kada im, kao što je tako bilo i u slučaju Australca Venkateshe Joisa, stignu ponude koje se ne može odbiti.

- Jois je otišao u Japan, nešto smo time zaradili i doveli finskog reprezentativca Carla Lindboma. Proračun nam varira, no negdje je na 200 tisuća eura. Nije to velik novac, ali su plaće redovite.

Krstićev izbor

Bojan Bogdanović (Indiana) 10

Dario Šarić (Philadelphia) 7

Kruno Simon (Armani/Efes) 5

Ante Žižić (Darüşşafaka/Cleveland) 3

Luka Žorić (Cibona) 1

Komentara 3

Avatar Diavolo
Diavolo
00:02 09.01.2018.

Aco nije zelio kompromitirati neke igrace, pa se povukao iz žirija za izbor...

KE
kentie
14:25 08.01.2018.

ma daj ne mistificiraj...onomad je jedan Zoran Slavnić kao play sa 19 znao sve...da bi s Kićom u finalu eura pred reketom CCCP-a zadnjih dvajes sec.."igro odbojku"...pa npr. Rato Tvrdić, i taj je sa 19 znao sve, pa Mlađan Tudor...o pokojnom Draženu da i ne govorim...i znaš Krstiću, zašto?...jer ih je krasila beskrajna ljubav prema košarici, pa su se inidividualno usavršavali bez trenera, brusili tehniku do perfekcije...čak se i usavršavali pod mjesečinom na nekom školskom igralištu ako je trebalo....a ovi danas, jedva da nauče trčati u košarci...a kamoli sve ostalo...Krstiću, kako je moguće da su Srbi zadržali rukopis jugo-košarke, pa onda i Slovenci na zadnjem euru (trenirao ih Srbin), a Hrvati sve to odbacili u šaš i traš, pa su sad u podrumu balkanske krčme...pa svi ovi nazovi trenerčići Rvacke nikako da sfate i prifate da je nastupilo vrime run and gun košarke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije